Tgrt Haber
12 May 2021 11:29

Netanyahu'dan katliam görüntülerine sansür talimatı

İsrail ordusunun Filistin'e orantısız güç kullanarak gerçekleştirdiği saldırılara dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor. İsrail hükümeti, Filistin lehine kamuoyu oluşmasının önüne geçmek için saldırı görüntülerinin sosyal medya platformlarında paylaşılmasının yasaklanmasını istiyor.

Netanyahu'dan katliam görüntülerine sansür talimatı
israil,gazze,filistin,saldırı,sosyal medya,sansür

İsrail, Ramazan Bayramı öncesi Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saldırarak bölgede tansiyonu tırmandırdı. İsrail güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki saldırısı sonucu aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinli şehit oldu. Sivillere ait yerleşim yerlerindeki binalar, savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yerle bir edildi. Savaşın ortasında olduklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırılara devam edeceklerini yineledi.

Bölgeyi bir kez daha savaş alanına çeviren İsrail'in zulmüne başta Türkiye olmak üzere dünyanın her yerinden tepki üstüne tepki yağıyor.

İsrail ordusunun gerçekleştirdiği katliama ilişkin görüntülerin sosyal medya platformlarında paylaşılması, dünya kamuoyunun Filistin tarafında yer almasında etkili oluyor. 

İsrail sosyal medya sansürü istiyor

Görüntülerin yayılmasıyla zulmü gün yüzüne çıkan Netanyahu hükümeti ise durumdan rahatsız oldu.

Hükümet, saldırılara gelen tepkilerin kontrol altına alınması için sosyal medyanın sansürlenmesini istiyor. 

İşgalci İsrail yönetimi, özellikle Arapların sosyal medya üzerinden organize olduğunu savunup; Facebook, Twitter ve TikTok uygulamalarına müdahale edilmesi emrini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...