Tgrt Haber
29 Kasım 2021 14:45

Rusya'dan gerilimi artıracak hamle: Ukrayna-Belarus sınırına balistik füze

Rusya'dan Ukrayna ve Belarus sınırında gerilimi artıracak hamle geldi. Rusya, Kaluga bölgesine balistik Yars füzesi yerleştirdiğini açıkladı.

Rusya'dan gerilimi artıracak hamle: Ukrayna-Belarus sınırına balistik füze
rusya,ukrayna,belarus,polonya,füze

Rusya gerilimi düşürmek yerine daha da artıracak hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Ukrayna ve Belarus sınırlarına yakın noktada Kaluga bölgesine bağlı Kozelsk kentine Rusya SAvunma Bakanlığı, Yars balistik füzesi yerleştirdiğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Kozelsk füze alanının 10 bin kilometre menzili bulunan Yars füze sistemiyle donatılan ilk alan olduğuna dikkat çekildi.

BOMBARDIMAN UÇAKLARIYLA UÇUŞ

Belarus ile yapılan "Birlik Devletler" anlaşması kapsamında bölgede geçtiğimiz ay stratejik bombardıman uçaklarıyla uçuş gerçekleştiren Rus uçakları aynı zamanda Belarus-Polonya sınırında da uzun süreli uçuşlar yapmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy geçtiğimiz günlerde Rusya ile büyük bir savaşa girebileceklerini açıklamıştı. Rusya’nın sınıra füze yerleştirmesi Ukrayna'ya gözdağı olarak nitelendirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...