Tgrt Haber
22 Haziran 2022 23:30 - Güncelleme : 23 Haziran 2022 00:01

Son dakika! AK Parti'den emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Canlı yayında oran verdi! Yüzde 40'lara varan dokunuş...

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, emekli zammı ve asgari ücret zammına ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Milyonların merakla beklediği zam kararına ilişkin maaş ve ücretlerde iyileştirmelerin yapılacağını belirten Kurtulmuş, yüzde 40'lara varan oranda bir zam gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Son dakika! AK Parti'den emekli ve asgari ücret zammı açıklaması! Canlı yayında oran verdi! Yüzde 40'lara varan dokunuş...
asgari ücret zammı,emekli zammı,numan kurtulmuş

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yılbaşında yapılan zam, yüksek enflasyon karşısında eridi. Vatandaşların alım gücü zayıflarken temmuz ayında asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam tartışmaları gündeme geldi. Tartışmalar gündemdeki yerini korurken milyonların beklediği emekli Temmuz zamları ve asgari ücret zammı ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, önemli bilgiler verdi, yapılacak zam miktarlarına ilişkin de oran verdi. 

Türkiye’nin ekonomideki zorlukları aşmak için gayret ettiğini belirten Numan Kurtulmuş, bu konuda 3 alanda yoğunlaştıklarını belirtti. Alanlardan birisinin ‘döviz fiyatlarındaki iniş çıkışların belli seyre girmesini görmek’ olduğunu belirten Kurtulmuş, ikincisinin ise küresel fiyat artışları ve yükselen döviz nedeniyle ortaya çıkan enflasyon olduğunu söyledi. Enflasyonun kontrol altına alınmasının ikinci alan olduğunu belirten Kurtulmuş, bunlar yapılırken diğer taraftan vatandaşın karşı karşıya kaldığı hayat pahalılığına vurgu yaparak üçüncü alanın ise vatandaşın gelir seviyesinin daha yükseğe çıkarılması için tedbirler alınması olduğunu söyledi.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 40'LIK DOKUNUŞ

Alınması gereken vergilerden vazgeçerek ve destekler verilerek vatandaşların gelirini yukarı doğu çekmek için gayret sarf ettiklerini belirten Kurtulmuş, emekli zammı ve asgari ücret zammına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Maaşlara zam yapılacağının sinyalini veren Kurtulmuş, zam oranı da vererek şunları söyledi: Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40'lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek.

ENFLASYONU DÜŞÜRECEK TEDBİRLER

Enflasyonun orta vadede düşürülmesi için atılacak adımların olduğunu belirten Kurtulmuş, “Acil olan şu anda vatandaşımızın ciddi alım gücü problemiyle karşı karşıya kaldığını görüyoruz. Bunun için alım gücünün desteklenmesini temin edilmesi lazım. Orta vadede tarımsal alanların daha fazla ekilmesini sağlamak. Tarım Bakanımız bu açıklamayı yaptı. Tarımsal ürünlerdeki fiyatların aşağı çekilmesi. Dar ve orta gelirli vatandaşımızın daha rahat konut alabilmelerini sağlamak için sadece kredi değil aynı zamanda ucuz arsa üretimi düzenlemelerinin yapılması. Bunlarla ilgili çok titiz çalışmalar yapılıyor. Yakın planda ailelerin alım gücünü arttıracak tedbirleri temin etmemiz lazım.” diye konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...