Tgrt Haber
30 Haziran 2022 15:40 - Güncelleme : 30 Haziran 2022 20:28

Asgari ücrette temmuz zammı için komisyon kararını verdi: Gözler Beştepe'nin açıklayacağı rakamda

Son dakika haberi: Emekli ve memur maaşları ile birlikte milyonlarca kişinin gelirini artıracak asgari ücrette temmuz zammı için komisyon toplandı. 15.30'da başlayan ikinci toplantıda sona erdi. Gözler artık Beştepe'den gelecek açıklamaya çevrildi. Asgari ücrete ek zammın miktarı yarın İstanbul'da açıklanacak.

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: TGRT Haber
Asgari ücrette temmuz zammı için komisyon kararını verdi: Gözler Beştepe'nin açıklayacağı rakamda
asgari ücret,zam,ara zam
Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarında milyonlarca çalışana ek zam yolunu açacak toplantıda karar günü geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugünkü basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı saat 15.30'da başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının duyurusunda dün başlayan toplantı dizisinde yürütülen çalışmanın sayısı 6,5 milyona yakın asgari ücretli çalışanı değil toplamda 14 milyonluk kesime karşılık gelen ücretli çalışanların tümünü kapsayacağı belirtilmişti. Merakla beklen asgari ücret artışına yönelik çalışmalar bugün tamamlandı. 

ERDOĞAN'A SUNULACAK, TEMMUZDA VERİLECEK

Artış oranının kararlaştırılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulması bekleniyor. Erdoğan’ın ise NATO toplantısı sonrası kararını kamuoyuna bildirmesi bekleniyor.

Asgari ücrete yapılacak zammın Temmuz ayından itibaren devreye girmesi için Ek Bütçe yasa tasarısına bir maddede eklenerek yasalaştırılması da beklenenler arasında. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlık ettiği Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı’nda mutabık kalınması bekleniyor.

YARIN AÇIKLANACAK

Temmuz ayından itibaren geçerli olacak 2022 yılı asgari ücret ara zammı, yarın İstanbul'da açıklanacak.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Aslıhan 30 Haziran 2022 13:02

En az 6.900 olmalı . Gecinemiyoruz artık

Sonraki Haber Yükleniyor...