Tgrt Haber
17 May 2022 14:04 - Güncelleme : 17 May 2022 14:34

Bakan Bilgin’den maaş müjdesi: Çalışmalar tamamlanmak üzere, enflasyon kaybı giderilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu temmuz ayında enflasyonla mücadele kapsamında yapılacak maaş düzenlemelerine ilişkin konuşan Bakan Vedat Bilgin, müjdeyi verdi. Çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bilgin, “enflasyon kaybını giderecek düzenleme önümüzde” dedi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Bilgin’den maaş müjdesi: Çalışmalar tamamlanmak üzere, enflasyon kaybı giderilecek
Asgari ücret,3600 ek gösterge,Cumhurbaşkanı Erdoğan,Maaş,Zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası, temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışlar ve diğer düzenlemeler ile alım gücünün iyileştirileceğinin müjdesini vermişti. Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra milyonlarca kişinin gözü hükümet kanadından gelecek açıklamalara kitlenirken konuya ilişkin bir müjde de Bakan Bilgin’den geldi.

Gazetecilerin sık sık sorduğu soruları hatırlatan Bilgin, “Enflasyon var, çalışanların sorunları ne olacak? Ücretlerde bir düzenleme yapılacak mı? Emeklilerin durumu ne olacak? ık sık bu sorular gündeme geliyor” diyerek temmuz ayına işaret etti.

"ENFLASYONDA KARŞISINDAKİ KAYIPLAR GİDERİLECEK"

Asgari ücrete tarihsel olarak Türkiye’nin gördüğü en üst düzeyde bir artış yapıldığını söyleyen Bilgin, asgari ücretlilerin vergi dışı bırakılmasının da Türkiye’nin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Atılan bu tarihler adımların ardından hükümet olarak bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini belirten Bilgin,  “Bundan sonra da ücretlilerimizin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar bizim programımızda” dedi.

“ÇALIŞMALAR TAMAMLANMAK ÜZERE”

“Önümüzdeki temmuzda da yapacağımız düzenlemeler var” diyen Bakan Bilgin, emeklilerin maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

3600 ET GÖSTERGEDE MUTLU SON

3600 ek göstergede bütün çalışmaların bitirildiğini belirten Bilgin, son değerlendirmelerin yapıldığını söyledi ve “Bu ayın sonunda bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Emeklilerin durumu, kamu çalışanlarının ücret durumu gibi konularda da çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı

"SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ BİZİM GÖREVİMİZDİR”

Temmuz ayı gibi enflasyondaki gidişatın değerlendirilerek düzenlemelerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Bilgin, “EYT sorunu ile ilgili konular da gündemimizde, çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin çalışanlarının her problemi ve her sosyal sorunu bizim çözmemiz gereken sorundur ve bunların çözümü bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hakkı17 Mayıs 2022 19:37

Fahiş zamlardan önce emekli maaşıyla 14 depo yakıt alırken şu an 5 depo yakıt zar zor alabiliyorum. Canım Ülkemin son hali maalesef bu...

GULSAH DOGAN 17 Mayıs 2022 18:00

SN BAKANIMIZIN EMEGİNE YUREGİNE SAGLIK SAYGILAR

Kit mağdurları17 Mayıs 2022 15:48

Kit taşeronlarda kadro dışı bırakılan çalışanlarada kadro nerde?

Sonraki Haber Yükleniyor...