Tgrt Haber
26 May 2022 14:03 - Güncelleme : 26 May 2022 14:38

Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolardan ilk tepki

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14'te sabit tutmasından sonra piyasalardan ilk tepkiler gelmeye başladı. Karar açıklanmadan önce 16,30 TL seviyelerinde olan dolar faiz sabit tutulmasından sonra 16,43'e kadar yükseldi. Dolar kaç TL oldu? Piyasalarda son durum ne? Detaylar haberimizde...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolardan ilk tepki
Faiz,Dolar,Altın,Merkez Bankası,MB

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Yılın ilk ayından beri sabit tutulan faiz kararı Mayıs ayında da değişmedi. Yüzde 14'te bırakılan faiz sonrası piyasalardan ilk tepkiler gelemeye başladı.

KARAR SONRASI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Güne 16,40 TL'den başlayan dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamadan önce saat 13.45'te 16,30 TL seviyelerinde ilerliyordu. Faiz kararının açıklanmasıyla birlikte dolar tekrardan yükselişe geçerek 16,43 seviyelerine kadar çıktı.

"16,60 SEVİYELERİ TEKRAR TEST EDİLİR"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz sabit tutmasıyla birlikte dolarda yaşanacak hareketliliği, ''Faizleri sabit bırakırsa dolar kuru 16,40-16,60 seviyeleri tekrar test edilir. Yatay bir seyir olursa 16,30-16,45 aralığında kalır" ifadeleriyle özetlemişti.

"MB'NİN VERECEĞİ MESAJ ÇOK ÖNEMLİ"

Faiz kararı sonrası Merkez Bankası'nın piyasalara vereceği mesajı çok önemli olduğunu da söyleyen Memiş, "Merkez Bankası faizlerde bir değişikliğe gitmez ancak bir sonraki toplantı için faiz artırım sinyali verirse faiz artmış gibi bir etkiye neden olabilir. Böyle bir mesaj doları gelecek ay boyunca 15,50 seviyesinde tutabilir. Ancak faiz konusunda söylemini aynı tutarsa düşüşler geçici olur. Bu durumda da düşüş için gözler Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı yeni pakete takılır" ifadelerini kullanmıştı.

DOLAR ALMAK İÇİN UYGUN ZAMAN MI?

Merkez Bankası'nın faizi sabit tutmasıyla birlikte vatandaşlar 'Bu seviyelerden dolar alınır mı?' sorusunun cevabını aramaya başladı. Uzmanlar, ABD dolarının küresel piyasalarda orta ve uzun vadede değerleneceğini belirtti. Uzmanlar, Fed'in faiz artırımına devam etmesininde doların gün geçtikte daha da değerinin artacağını işaret ettiğini söyledi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...