Tgrt Haber
03 Aralık 2021 09:21

Fitch: Türkiye ekonomisi yüzde 10,5 büyüyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye için bu yılki büyüme beklentisini yüzde 9,2'den yüzde 10,5'e çıkardı.

Fitch: Türkiye ekonomisi yüzde 10,5 büyüyecek
fitch ratings,,ekonomi,,türkiye ekonomisi,

Eylül ayında yayımlanan Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 9,2 büyüyeceğini öngören uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Fitch'ten yapılan açıklamada Kovid-19 salgınının etkili olmaya başladığı 2020'de Türkiye’nin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) yüzde 1,8 arttığı anımsatılarak ülke ekonomisinin 2021'de ise yüzde 10,5 büyümesinin tahmin edildiği aktarıldı.

Türkiye’nin ekonomisine ilişkin 2022 yılı büyüme tahmininin ise yüzde 3,5'ten yüzde 3,6'ya yükseltildiği kaydedildi.

Emsallerine göre Türkiye'nin ekonomik büyümesinin güçlü olduğuna işaret edilirken ülkede dolar bazında kişi başına düşen milli gelirin 2013'ten bu yana düşüş eğiliminde olduğu ifade edildi.

Türkiye'nin kredi not görünümünün "durağan"dan "negatif"e çevrildiği kaydedilen açıklamada ülkenin kredi notunun "BB-" olarak teyit edildiği belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...