Tgrt Haber
10 May 2022 21:00 - Güncelleme : 11 May 2022 22:05

İslam Memiş’ten yükselen dolar ve altın yorumu: Zirveninin de zirvesi olacak

Fed’in faiz arttırmasının ardından altın ve para piyasaları yön bulmaya çabalıyor. Dolar yükseldi altın sert düşüşün ardından toparlanma seviyesinde. 10 ayın en düşük seviyesini gören kripto para yatırımcıları ise şokta. Finans analisti İslam Memiş daha büyük ataklar konusunda yatırımcıyı uyardı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber

Fed'in faiz artırımı ile Rusya-Ukrayna savaşındaki yeni gelişmeler küresel piyasalar üzerindeki etkisini sürdürüyor. Piyasalarda dolar 15 TL’nin üzerine çıkarken dün 900 TL’nin altını gören gram altın ise ani bir sıçrama ile bugün 911 TL’yi buldu. Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda bugün toparlanma hamleleri mevcut.  Peki dolarda yükseliş trendi devam edecek mi? Altın kaç olur? Altın tahminleri ile ünlü İslam Memiş TGRT Haber'de kritik yorumlarda bulundu. 

DOLAR VE ALTININ DİRENÇ SEVİYESİ

Piyasalarda yükselişin başladığını belirten Memiş, doların uluslararası piyasalarda yükselişe geçtiğini ve altının da dolardan aldığı destekle yükseleceğini söyledi. “Trendin kırılması için yaklaşık 1 ay gibi bir süre var” diyen Memiş, “Dolarda ilk direnç seviyesi 15.30 TL’dir. Gram altının direnç seviyesi ise 940 TL’dir. Burada kısa vadeli bir düzeltme olabilir. Uzun vadede gram altının direnç seviyesi 960 TL'dir. Doların uzun vadede direnç seviyesi 15.50 TL’dir. Haziran ayında bir üst zirvelerini göreceğiz. Temmuzda yeni zirveler göreceğiz” dedi.

FIRSATÇI EKONOMİSİ VAR

Memiş, Türkiye’de açgözlü rantçıların gözünün doyamadığı bir sistemle karşı karşıya olduklarını söyledi. Emlak, otomotiv, gıdada rantçıların hortumlarının kesildiği takdirde ekonomide de bir sorun kalmayacağını belirten Memiş, şöyle konuştu: 

“Sabah bankayı aradım, 0,99 TL faizle 120 ay boyunca 1 milyon TL kredi kullansam ne kadar geri ödeme yaparım, diye sordum. 120 ay boyunca 14 bin 278 TL aylık taksiti var, denildi. Türkiye’de kaç kişi ihtiyaçlarını giderdikten sonra bu taksiti ödeyebilir? Bu proje açıklandıktan sonra fakir daha fakir; zengin daha zengin oldu. Burada yapılacak olan faiz düşürmekten ziyada alt gelir ve orta gelir gurubuna ev nasıl aldırabilirim, fırsatçılığın önüne nasıl geçebilirim, buna bakmak lazım. Zaten enflasyonla mücadelede böyle olur. Piyasaya ne kadar para sürüp müteahhitleri ne kadar desteklersen ülke ekonomisi o kadar dibe gider. Yanlış yönlendiriyorlar, yanlış bilgi veriyorlar. İlk önce bu milletin önceliği vardır. Önce Türkiye. Cumhurbaşkanının açıklamasından sonra ev fiyatlarını 500 bin daha arttıranları devlet tespit edemiyor mu? Tapu bedellerini yüksek tutuyorlar, bunu devlet bilmiyor mu?” ifadeii

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...