Tgrt Haber
07 Aralık 2021 11:35

Piyasaları sarsan iddia: Evergrande ödeme yapamadı mı?

Dev borcuyla dikkatleri üzerine çeken Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande için piyasaları endişeye sürükleyen bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Evergrande'nin vadesi 6 Kasım'da olan ve 30 günlük ek süresi New York saati ile 6 Aralık gece yarısı dolan 82,5 milyon dolar tahvil kupon ödemesini yapamadığı belirtildi.

Piyasaları sarsan iddia: Evergrande ödeme yapamadı mı?
evergrande

Çin'in zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi China Evergrande Group, tahvil kupon ödemesini gerçekleştiremediği öne sürüldü. Evergrande'nin vadesi 6 Kasım'da olan ve 30 günlük ek süresi New York saati ile 6 Aralık gece yarısı dolan 82,5 milyon dolar tahvil kupon ödemesini yapamadığı ifade edildi. 

Şirket'in bu kupon ödemesini yapamamasının uluslararası sermaye piyasalarına ihrac ettiği toplam 19 milyar dolarlık tahvilde temerrüdü  tetiklemesi söz konusu. 

Evergrande, borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceğini belirterek Cuma günü Guangdong eyalet yönetiminden destek istemişti. Bu gelişmelerin ardından China Evergrande Group'un hisseleri dün Hong Kong Borsası'nda yüzde 12,4 değer kaybetti. Hisselerin değeri 2010'dan bu yana ilk kez 2 Hong Kong Doları'nın altına geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...