Tgrt Haber
15 Ağustos 2021 21:09

Alanyaspor, Başakşehir'i tek golle geçti

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 2021-2022 sezonu ilk haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk etti. Alanyaspor, Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. Konuk ekibe galibiyeti getiren golü 12. dakikada Borja kaydetti.

Alanyaspor, Başakşehir'i tek golle geçti
Başakşehir,Medipol Başakşehir,Aytemiz Alanyaspor

Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Alanyaspor’a 1-0 yenilen Medipol Başakşehir, geçtiğimiz sezon olduğu gibi 2021-2022 sezonuna da mağlubiyetle başladı.

Süper Lig’in ilk haftasında Başakşehir, sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. Turuncu-lacivertliler, 12. dakikada Borja’nın attığı golle rakibine 1-0 yenildi. Böylelikle turuncu-lacivertli ekip, 2021-2022 sezonuna mağlubiyetle başlamış oldu. Başakşehir, geçtiğimiz sezona da deplasmandaki 2-0’lık Hatayspor yenilgisiyle start vermişti.

M.Başakşehir, 2020-2021 sezonunda da Alanyaspor’a iki maçta 4 puan kaybetmişti. Deplasmanda 3-0 mağlup olan İstanbul temsilcisi, evinden ise golsüz beraberlikle ayrılmıştı.

İstanbul ekibi, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Konyaspor'a konuk olacak. Aytemiz Alanyaspor ise sahasında Altay ile karşı karşıya gelecek. Medipol Başakşehir, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da yenilgiyle başladı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede turuncu-lacivertli takımın teknik direktörü Aykut Kocaman, sahaya Volkan Babacan, Ömer Ali Şahiner, Ravil Tagir, Duarte, Lima, Ndayishimiye, Tolga Ciğerci, Berkay Özcan, Visca, Aleksic, Gulbrandsen ilk 11'iyle çıktı.

Medipol Başakşehir'de Muhammed Şengezer, Muhammet Demir, Ahmed Kutucu, Mahmut Tekdemir, Deniz Türüç, Ponck, Zulj, Emre Kaplan, Caiçara ve Atabey Çiçek ise yedek soyundu. Turuncu-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Nacer Chadli ve Enzo Crivelli ise kadroda yer almadı.

ÖMER ALİ SAKATLANDI

Medipol Başakşehir'in sağ beki Ömer Ali Şahiner, mücadelenin 35. dakikasında sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Aytemiz Alanyasporlu Famara ile girdiği mücadele sonrasında yerde kalan Ömer Ali oyundan çıktı. Aykut Kocaman, Ömer Ali'nin yerine 37. dakikada Junior Caiçara'yı oyuna sürdü.

AHMED KUTUCU İLK MAÇINA ÇIKTI

Medipo Başakşehir'in yeni transferlerinden Ahmed Kutucu, turuncu-lacivertli forma ile ilk resmi maçına Aytemiz Alanyaspor karşısında çıktı. Yedekler arasında yer alan Ahmed, mücadelenin 70. dakikasında Danijel Aleksic'in yerine oyuna dahil oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada sağ taraftan Guldbrandsen’in verdiği pasta ceza sahası içinde topu alan Visca’nın yerden şutunu kaleci Serkan kornere çeldi.

12. dakikada Diedhiou’nun ceza sahası ışından kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırırken top Borja’nın önünde kaldı. Borja’nın gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1

27. dakikada Aleksic’in ceza sahası dışı kaleyi karşıdan gören cepheden kullandığı serbest vuruşta top barajdan tekrar Aleksic’in önünde kaldı. Dönen topa gelişine vuran Aleksic’in şutunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

42. dakikada Lima’nın uzaklaştırdığı topla ceza sahası dışında buluşan Siopis’in yerden sert şutunu kaleci Volkan iki hamlede kontrol etti.

45+1. dakikada Efecan’ın ceza sahası içine girip kaleci Volkan’ı da çalımlayarak yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten oyun alanı içine döndü.

İlk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.

66. dakikada Visca’nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası dışında topu alan Caiçara’nın gelişine yaptığı vuruşta kaleci Serkan gole izin vermedi.

68. dakikada ceza sahası içi sağ çaprazda topu alan Ndayishimiye’nin sert şutunu kaleci Serkan kornere çeldi.

81. dakikada Lima’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Duarte’nin kafa vuruşunu kaleci Serkan oyun alanı içine çıkardı. Dönen topu alan Visca’nın sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Alanyaspor, Başakşehir'i deplasmanda 1-0 yenerek sezona 3 puanla başladı.

 

ŞENOL GÜNEŞ TRİBÜNDEN TAKİP ETTİ

Süper Lig’in ilk haftasında Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti. Bu zorlu mücadeleyi A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de takip etti. Güneş, protokol tribününde turuncu-lacivertlilerin başkanı Göksel Gümüşdağ ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile müsabakayı izledi.

Alanyaspor, Başakşehir'i tek golle geçti

YENİ TRANSFER İLK 11'DE

Medipol Başakşehir’in yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Lucas Lima, turuncu-lacivertliler adına sezonun ilk maçı olan Alanyaspor müsabakasına 11’de başladı. Tecrübeli sol bek, haziran ayında takıma katılmıştı. Diğer yeni transferler Zulj ve Ahmed Kutucu ise yedekler arasında forma şansı bekledi.

SEL FELAKETİNDE HAYATINI KAYBEDENLER UNUTULMADI

Medipol Başakşehir-Aytemiz Alanyaspor maçı öncesi, Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenler unutulmadı. Yaşanan can kayıpları sebebiyle maç öncesinde saygı duruşunda bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...