Tgrt Haber
27 May 2022 05:57 - Güncelleme : 27 May 2022 06:04

Suriye’deki teröristlere yönelik yeni operasyondan ABD rahatsız oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan güvenli bölgelere yönelik terör örgütleri tarafından yapılan saldırıları durdurmak için yaptığı ‘yeni operasyon sinyali’ ABD tarafından rahatsızlıkla karşılandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, bölgede istikrarın zayıflayacağını ifade ederek “endişeliyiz” ifadelerini kullandı. Pentagon sözcüsü John Kirby ise "Çok endişeliyiz. SDG güçleriyle temas halindeyiz. Bu operasyonun birçok konuda olumsuz etkisi olacaktır" dedi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Suriye’deki teröristlere yönelik yeni operasyondan ABD rahatsız oldu
suriye,operasyon,pentagon,abd

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk olarak kabine toplantısı sonrası sinyalini verdiği ve Milli Güvenlik Kurulu toplantısında da konuşulan Suriye’nin kuzeyine yönelik ‘yeni harekat’ mesajı ABD tarafından rahatsızlıkla karşılandı. MGK bildirisinde Türkiye’nin güney sınırlarındaki güvenliği sağlamak ve güvenli bölgelerde barışı sağlamak adına operasyona ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

ABD’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dünyanın yakından takip ettiği MGK bildirisi sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, operasyondan "endişeli" olduklarını söyledi.

Suriye’deki teröristlere yönelik yeni operasyondan ABD rahatsız oldu

“ENDİŞE DUYUYORUZ”

Price, düzenlediği basın toplantısında, "Suriye'nin kuzeyinde artan potansiyel askeri faaliyetlere ve özellikle buradaki sivil nüfus üzerindeki etkisine ilişkin raporlar ve tartışmalar konusunda derin endişe duyuyoruz." dedi.

"Türkiye'nin güvenlik endişelerinin farkındayız ama..."

"Türkiye'nin güney sınırındaki meşru güvenlik endişelerinin farkındayız" diyen Price, "Ancak herhangi bir yeni operasyon, bölgesel istikrarı daha da zayıflatır, ABD güçlerini ve koalisyonun DEAŞ'a karşı mücadelesini riske atar." iddiasında bulundu.

PENTAGON: OPERASYON OLUMSUZ ETKİLER

Pentagon sözcüsü  Pentagon Sözcüsü John Kirby, Suriye'deki PKK terör örgütünün kolu 'SDG güçleriyle' günlük temas halinde olduklarını dile getirerek, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna operasyon yapmasının sivillerin güvenliği, insani yardım ve DEAŞ'a karşı operasyonların devam etmesi üzerinde olumsuz etkisi olacağını; bunun da SDG’nin bölgeden uzaklaşmasına neden olacağını söyledi. Kirby, Türkiye'nin NATO müttefiki ve değerli bir ortak olduğunu belirtirken, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın endişelerine katıldıklarını belirtti.

Suriye’deki teröristlere yönelik yeni operasyondan ABD rahatsız oldu

DIŞİŞLERİ DÜZEYİNDE GÖRÜŞME SÜRÜYOR

Kirby, ABD Savunma Bakanlığı ile Türkiye Savunma Bakanlığı arasında hiçbir üst düzey iletişimin şu anda bu konuda olmadığını, ancak Dışişleri Bakanlığı seviyesinde diplomatik temas olup olmadığını ABD Dışişleri Bakanlığı'na sormak gerektiğini ifade etti.

DEAŞ LİDERİ TÜRKİYE’DE YAKALANDI MI?

Pentagon sözcüsü Kirby, Türkiye'nin mevcut DEAŞ lideri El-Kureyşi'yi tutukladığına dair haberleri teyit edemediğini belirtirken, "Açıkçası bütün gün bu konuya baktık" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...