Tgrt Haber
24 Mart 2024 18:00 - Güncelleme : 24 Mart 2024 18:24

Bakan Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama

Türk sinemasının usta sanatçılarından Kadir İnanır, sabah saatlerinde geçirdiği rahatsızlık sonrası bilinci kapalı şekilde hastaneye sevk edildi. İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Usta sinema sanatçısı Kadir İnanır, bu sabah İstanbul Beykoz'daki evinde rahatsızlık geçirdi. İnme geçiren ünlü aktör, bilinci kapalı şekilde hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin son bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

BAKAN KOCA: UYANDIRILMASI PLANLANIYOR

"Bu sabah Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine bilinci kapalı olarak getirilen Sayın Kadir İnanır, tıkalı olan serebral arter damarının başarılı bir operasyonla açılmasının ardından yoğun bakıma alınmış; entübe edilmiş ve uyutulmuş olarak takibine karar verilmiştir. Klinik seyri ve beyin görüntülemeleri değerlendirilerek uyandırılması planlanmaktadır. Değerli sanatçımızın ailesine, tüm sevenlerine bu üzücü olay sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

YEĞENİNDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili ilk olarak yeğeni Levent İnanır açıklama yaptı. Ünlü oyuncu Levent İnanır açıklamasında amcasının beynine tıp tabiriyle emboli yani pıhtı atması olduğunu belirterek, "Operasyonda doktorlar. Zamanında müdahale ettiler sağ olsunlar. Hayati tehlikesi kesinlikle yok zaten. Belki araz kalabilir dediler ama erken müdahale olduğu için. İyi olacak diye düşünüyoruz. Hastane de zaten gerekli müdahaleyi yaptı. Ambulansı arayan onu buraya getiren Jülide hanım. Ameliyat değil, pıhtı var o pıhtıyı alıyorlar " dedi.

Bakan Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama - 1. Resim

"SAĞ TARAFI FELÇLİ, ŞUURU KAPALIYDI"

Kadir İnanır'ın tedavi altına alındığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, öğle saatlerinde Kadir İnanır'ın sağlık durumuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İnanır'ın ambulansla getirildiği ilk andan itibaren acil olarak toplandıklarını söyleyen Sağlam, "İlk geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildi, beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi" diye konuştu.

Bakan Koca'dan Kadir İnanır'ın sağlık durumu hakkında açıklama - 2. Resim

İlk 2 saatlik müdahalenin oldukça başarılı olduğunu belirten Başhekim Necdet Sağlam, “Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...