Tgrt Haber
17 Kasım 2021 23:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'karar mercii parlamentodur' demişti: AK Parti'den 50+1 yorumu

Son günlerde gündemin tartışmalı konularından biri haline gelen yüzde 50+1 için AK Parti'den önemli bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Yüzde 50 artı modeli ülkemizin yarınlarını aydınlatacak güçlü istikamete çok daha hızlı ulaştırabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'karar mercii parlamentodur' demişti: AK Parti'den 50+1 yorumu
recep tayyip erdoğan,,cahit özkan,,devlet bahçeli,,AK Parti,,MHP,,devlet bahçeli,başkanlık,

Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu kabul etti. Görüşmenin ardından Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yüzde 50+1 için "Mahsurlu olduğunu anladık" dediğini dile getirince 'yüzde 50+1' tartışması başlamıştı. 

ÇİÇEK: TÜRKİYE'Yİ KAOSA SÜRÜKLEYEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, "Anayasa toplantısında 50 +1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50 + 1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak." açıklamasını yapmıştı.

BAHÇELİ: BU TARTIŞMA GEREKSİZ VE YERSİZDİR

MHP lideri Devlet Bahçeli ise partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Hem teorik olarak hem fiili uygulamaları açısından cumhurbaşkanının yüzde 50 artı 1 oyla seçilmesi meşruiyet sancılarını baştan ortadan kaldıracak, demokrasi güvenliğini de temin ve teyit edecektir. Yüzde 50 artı 1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir, ne var ki buradan başlayacak bir tartışma, hatta taviz yeni yönetim sisteminin işleyiş ve ilerleyişini melezleştirip sakatlayacaktır. Bize göre bu tartışma gereksiz ve şu an için yersizdir."

ERDOĞAN: KARAR MERCİİ PARLAMENTODUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleştirilen AK Parti grup toplantısının ardından basın mensuplarının 'cumhurbaşkanlığı seçiminde aranan yüzde 50+1 sisteminde değişikliğe gidilmesinin gündemde olup olmadığının' sorusuna, “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeylerdir. Bu konularla ilgili karar mercii özellikle anayasa değişikliğiyle ilgili, parlamentodur. Parlamento bu konuda değişikliğe giderse parlamento değişikliğe gider. Adımımızı ona göre atarız. Parlamento daha önce anayasayla ilgili bu konuda karar verdi. Yeni bir karar verir mi vermez mi onu da görürüz” cevabını verdi.

AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 50 artı 1 açıklaması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’yi işaret etmesi hakkındaki soruya Cahit Özkan, “50 artı 1 ile ilgili bugüne kadar Cumhurbaşkanımızın yaklaşımı bellidir. Sadece AK Parti ve MHP’nin yaklaşımı olarak görmek doğru değil. Bu milletimizin hayata geçirdiği anayasal bir reformdur. Gelmiş geçmiş bütün liderler başkanlık sistemini ve 50 artı 1’i ifade etmek suretiyle istikrarlı bir Türkiye arzusunu ifade ettiler. Milletimizi kucaklayan anayasal modelimiz, yüzde 50 artı modeli ülkemizin yarınlarını aydınlatacak güçlü istikamete çok daha hızlı ulaştırabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'karar mercii parlamentodur' demişti: AK Parti'den 50+1 yorumu
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...