Tgrt Haber
11 May 2022 16:07 - Güncelleme : 11 May 2022 16:31

Son dakika! DEVA Partisi kurucu üyesi Metin Gürcan tahliye edildi

Son dakika haberi: 'Casusluk' suçlamasıyla müebbet ve 20 yıla kadar hapsi cezası talep edilen DEVA Partisi Kurucu Üyesi Metin Gürcan, yargılandığı davadan tahliye edildi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Mahkeme heyeti duruşmanın kapalı yönde görülmesine hükmetmişti.
Mahkeme heyeti duruşmanın kapalı yönde görülmesine hükmetmişti.

DEVA Partisi kurusu üyesi Metin Gürcan’ın yargılandığı davada tahliye edilerek tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

'ASKERİ VE SİYASİ CASUSLUK' SUÇLAMASI

Gürcan, ‘askeri ve siyasi casusluk’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla zincirleme biçimde açıklama’ suçları ile 29 Kasım 2021’de tutuklanmıştı.

Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan davada savcı, Gürcan hakkında hazırlanan iddianamedeki bilgilerin devlet sırrı niteliği taşıdığını söyleyerek duruşmanın kapalı yönde görülmesi yönünde talepte bulunmuş ve mahkeme heyeti de duruşmanın kapalı yönde görülmesine hükmetmişti.

Davanın bugün görülen 2. duruşmasında mahkeme, Gürcan’a adli kontrol hükümleri uygulanmasına hükmederek sanığı tutuksuz yargılamak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...