Tgrt Haber
Politika - Politika
29 Haziran 2020 - 18:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa çalışma ödeneğini 1 ay daha uzatıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği süresinin 1 ay daha uzatıldığını açıkladı.
Politika - Politika
29 Haziran 2020 - 18:20

The Independent: “Fransa, Libya konusunda Türkiye’yi suçlayarak komik duruma düşüyor”

Dünya kamuoyu, Libya’da yıllarca arka çıktığı darbeci Hafter’in yaşadığı yenilgiyle hesapları altüst olunca Türkiye’ye esip gürleyerek hatasını örtmeye çalışan Fransa’nın içinde düştüğü durumu konuşmaya devam ediyor.
Politika - Politika
29 Haziran 2020 - 16:32

Bakan Bakanı Çavuşoğlu, 4. Brüksel Konferansı'na katılacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletlerin(BM) eş başkanlığında yapılacak "Suriye ve Bölgenin Geleceğinin Desteklenmesi" başlıklı 4. Brüksel Konferansı'na iştirak edecek.
Politika - Politika
28 Haziran 2020 - 11:37

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 1960 model klasik otomobil kullandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay çeşitli açılış ve ziyaret programları için gittiği Yozgat'ta hemşehrilerinin sürpriziyle karşılaştı. Oktay, kendisini yol kenarında bekleyen klasik otomobil meraklısı bir vatandaşın ısrarlarını kırmayarak bir süreliğine klasik otomobil kullandı.
Politika - Politika
27 Haziran 2020 - 16:18

HDP'li üç vekil koronavirüse yakalandı

HDP’den yapılan açıklamada, 3 milletvekilinde korona virüse rastlandığı fakat vekillerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Politika - Politika
26 Haziran 2020 - 16:56

İYİ Parti’de istifa şoku: Meclis üyesi istifa etti

Manisa’nın Salihli ilçesinde ikinci Olağan Genel Kuruluna hazırlanan İYİ Parti Salihli İlçe Teşkilatı’nda istifa şoku yaşandı. Kongre öncesinde İYİ Parti Salihli Belediye Meclis Üyesi Ufuk Erdöl partisinden istifa ettiğini duyurdu.
Politika - Politika
26 Haziran 2020 - 16:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sınavın sağlıklı ve huzurlu geçmesi için tüm tedbirler alınmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sınavın sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden yarın ve öbür gün sadece önlerindeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum." dedi.
Politika - Politika
26 Haziran 2020 - 13:30

PKK'ya yönelik operasyonda 42 şüpheli yakalandı

Diyarbakır merkezli terör örgütü PKK operasyonunda, görevden alınan eski HDP'li belediye başkanlarının da aralarında yer aldığı 64 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Politika - Politika
25 Haziran 2020 - 23:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans ile gençlerle buluşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden gençlerle bir araya gelecek.
Politika - Politika
25 Haziran 2020 - 18:35

İbrahim Kalın: Suriye ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir oyun kuramazsınız

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Ne Suriye'de ne Doğu Akdeniz'de ne de NATO'nun güney kanadı olan Kuzey Afrika'da, yahut Akdeniz'in kuzey bölgelerinde Türkiye'siz bir oyun kuramazsınız." dedi.
Politika - Politika
25 Haziran 2020 - 16:55

Partisinden istifa eden CHP'li eski belediye meclis üyesi AK Parti'ye katıldı

Mersin'de yaklaşık 1.5 ay önce partisinden istifa eden Akdeniz Belediyesi'nin CHP'li eski belediye meclis üyesi Süleyman Kahraman, törenle AK Parti'ye katıldı.
Politika - Politika
25 Haziran 2020 - 15:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadele çok büyük önem arz ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda komşumuzun sınır boylarında verdiğimiz bu mücadele çok büyük önem arz ediyor. Bu konutların süratle şu yaz ayları içerisinde yapımını gerçekleştirir, sonra da buraya Suriyeli kardeşlerimizin yerleşmesini sağlayabilirsek inşallah kış mevsimine hiç olmaz ise buralarda girebilme şansını yakalarlar” dedi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasında sivil toplum kuruluşları ile İdlib İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde Suriye'de 30 bin 785 olan briket ev taahhüt sayısı, toplantı sırasında 50 bin adete ulaştı. Bu sayıya ulaşılabilmesi için 81 il valiliğinden 5 bin ev yapılmasının talep edileceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ayrıca eşi ve kendi adına şahsi bütçesinden 20 briket ev bağışladığını duyurdu. Konuşması sırasında Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Politika - Politika
25 Haziran 2020 - 09:33

İletişim Başkanı Altun, Bolton'ın ifadelerini değerlendirdi: Kabul edilemez buluyoruz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Eski üst düzey yetkililerin, ciddi diplomatik görüşmeleri ve müttefikler arasında süregelen meseleleri çözüme kavuşturma çabalarını iç siyasi gündemleri için kullanmalarını kabul edilemez buluyoruz." ifadesini kullandı.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 22:59

TBMM’de yeni koronavirüs tedbirleri

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Kovid-19'a karşı yeni tedbirler alındı.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 22:18

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Macron, tehlikeli bir oyun oynuyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye hakkındaki tartışılan açıklamalarına ilişkin, "Fransa eski sömürgeci Fransa’ya dönmek istiyor. Tam bir akıl tutulması yaşıyor. Macron, Libya konusunda çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” dedi.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 19:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler değerlendirilirken, Kovid-19 ile mücadelede iş birliği yapılabilecek konular ele alındı.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 18:23

AK Parti’den barolarla ilgili teklifine ilişkin muhalefet partilerine ziyaret

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla bütün talepleri almaya ve bütün talepleri olabildiğince optimum noktada birleştirmeye gayret ettik. Bugün Meclis’te grubu bulunan diğer siyasi partilere ziyaretleri gerçekleştirdik” dedi.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 11:00

Elazığ'da HDP'li belde belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı

Elazığ'da dün düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi olmak suçundan gözaltına alınan HDP'li Sarıcan Belde Belediye Başkanı Bekir Polat'ın görevden geçici olarak uzaklaştırıldığı, yerine ise Vali Yardımcısı Erkan Kaçmaz'ın görevlendirildiği bildirildi.
Politika - Politika
24 Haziran 2020 - 10:23

Bakan Soylu, 'Yaşasın milli irade, yaşasın demokrasi'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağının kaldırılmasını içeren teklifin kabulüne ilişkin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasi, hukuk, siyaset ve devlet tarihindeki bir kara lekeyi daha sildi." ifadelerini kullandı.
Politika - Politika
23 Haziran 2020 - 17:17

Bakan Soylu, Twitter üzerinden Kılıçdaroğlu'na yüklendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, "Sayın Kılıçdaroğlu, özür diliyorum. Taşlıtarla Nazlı Sokak'ta büyüdük biz... Kadın, namus, insan kavramını; ailemiz, öğretmenimiz, camideki hocamız ve sokağımız öğretti bize" dedi.
Başa Dön Sona Git