Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 21:58

Bakan Koca'dan hakkındaki aşı iddiasına sert tepki

Sakin tavırlarıyla tanınan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hakkında bir iddia nedeniyle sinirlendi. Bakan Koca, aşı olmadığına yönelik iddiaya sert sözlerle tepki gösterdi.

Bakan Koca'dan hakkındaki aşı iddiasına sert tepki
sağlık bakanı,fahrettin koca,aşı,koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada kendisinin aşı olmadığı iddialarına ilişkin iddialara tepki gösterdi.

"BU İDDİA İNSANA YAKIŞIR MI?"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada kendisinin aşı olmadığı iddiaları hakkında açıklama yaptı. Bakan Koca, “Kim olduğu şüpheli iki kişi, ailemden kimsenin hatta benim aşı olmadığımı söylemiş. Nerede? Sosyal medyada! Türkiye’de ilk aşıyı ben oldum. Ailemin her ferdi de aşısını yaptırdı. İsim yakıştırma, hesap sahte bile olsa bu iddia insana yakışır mı?” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'dan hakkındaki aşı iddiasına sert tepki

CAN KAYIPLARININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Öte yandan 25 Ağustos 2021 tarihli koronavirüs tablosunu paylaşan Fahrettin Koca, son 24 saatte 19 bin 970 yeni vaka tespit edildiğini, 217 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı. Koronavirüsteki ölümlerin sebebini de açıklayan Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Görünen ve görünmeyen tablo: Bir ayda yaklaşık 5 milyon test yapıldı. Çok büyük bir sayı! Bugün 217 can kaybımızın sebebi; önleyemediğimiz bulaşmalar, salgını başımızdan savdık anlayışı ve ertelenen aşı. Bunların bedelini eğer biz ödemiyorsak, ödeyenler var!" ifadelerini kullandı.

91 MİLYON DOZ 'AŞI'LDI

Sağlık Bakanlığınca açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 75,64 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 57,85 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 91 milyon 81 bin 547’e yükseldi.

Bakan Koca'dan hakkındaki aşı iddiasına sert tepki

MUĞLA ZİRVEDE, URFA DİPTE

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 94,2 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Edirne, Kırıklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 53,8 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Bayburt ve Iğdır takip etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...