Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 09:35 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 09:45

Apple, iOS/iPadOS 15.6 Beta 5 Güncellemesini Yayınladı: Değişiklik ve Yenilikler

Geçtiğimiz haftalarda iOS 16 güncellemesini duyuran Apple, geliştiriciler için iOS 15.6'yı temel alan yeni bir beta sürümü daha yayınladı. Yeni güncelleme, iOS 15.6 Beta 5 yapılandırmasıyla geliyor. İşte detaylar...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: macrumors
Apple, iOS/iPadOS 15.6 Beta 5 Güncellemesini Yayınladı: Değişiklik ve Yenilikler
apple,iphone

Apple, iOS 16'yı piyasaya sürdükten sonra eski işletim sistmini de beta çerçevesinde güncellemeye devam ediyor. Firma, geçtiğimiz hafta iOS 15.6 Beta 4 güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncellemeden kısa bir süre sonra iOS 15.6 Beta 5 güncellemesi de geliştiricilere sunuldu. 19G5063a yapı numarasıyla gelen güncelleme,  Apple Developer Center aracılığıyla veya uygun profile sahip iPhone'larda OTA ile indirilebilir.

Güncellemenin getirdiği değişiklikler de epey merak konusu. Ancak Apple, iOS 15.6 Beta 5'i piyasaya sürdüğünde herhangi bir değişiklik günlüğü ya da bilgi paylaşmadı. Fakat özellik tarafında artık iOS 15 yapılarında çok fazla bir yenilik olmayacağının da altını çizelim. Çünkü iOS 16 piyasaya sürüldü ve beklenen tüm yeni özelliklerde bu güncelleme ile karşımıza çıkacak.

IOS 15.6 BETA 5 GÜNCELLEMESİ İNDİRİLEBİLİR

Şu ana kadar iOS 15.6 ve iPadOS 15.6'nın ilk üç beta sürümünde yeni bir şey göze çarpmadı. Bu da, son güncellemelerin temel olarak hata düzeltmeleri ve iyileştirmelere odaklandığını gösteriyor.

Apple, iOS/iPadOS 15.6 Beta 5 Güncellemesini Yayınladı: Değişiklik ve Yenilikler

Öte yandan Apple, diğer ürünleri içinde yine birtakım güncelleme yayınladı. tvOS 15.6, watchOS 8.7 ve macOS Monterey 12.5'in geliştirici betaları da iPhone'larla aynı anda piyasaya sürüldü.

IOS 15.6 BETA 5 NASIL YÜKLENİR?

Hepinizin bildiği gibi, en son iOS veya iPadOS beta sürümünü bir iPhone, iPad veya iPod touch’a yüklemek daha kolay olamazdı. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye gidin ve ardından o sayfanın altındaki “İndir ve Yükle”ye dokunun.

Dilerseniz iOS cihazınızı bilgisayarınıza bağlayarak güncellemeyi iTunes üzerinden de yükleyebilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, güncellemeyi yüklemeden önce cihazınızı yedeklediğinizden emin olun. Asla çok dikkatli olamazsın!

 

Kaynak: macrumors
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...