Tgrt Haber
26 Haziran 2022 16:57 - Güncelleme : 26 Haziran 2022 17:01

Apple Watch kayalara sıkışan yüzücüyü kurtardı

Teknoloji devi Apple’ın Watch model akıllı saatlerinin ‘hayat kurtaran’ hikayelerini daha önce sizlerle paylaşmıştık. Bu hikayelere bir yenisi daha eklendi. Nehirde yüzerken ayağı kayalıklara sıkışan bir kadın Apple Watch sayesinde kurtarıldı.

Editör: Hilal Bardakcı / Kaynak: Independent News
2016 yılında Apple Watch'a su geçirmezlik özelliği entegre edildi
apple watch,akıllı saat
2016 yılında Apple Watch'a su geçirmezlik özelliği entegre edildi

ABD’de yaşayan bir kadın yüzmek için Columbia Nehri’ne girdi ancak hayatının şokunu yaşadı. Yüzerken ayağı kayalıklara sıkışan kadın, kolundaki akıllı saatinin sayesinde kurtarıldı. Polisin açıklamasına göre kadın saati aracılığıyla 911'i yani ABD’nin acil servisini aradı.

Polis raporunda, “Yüzücü, 30 dakikadan fazla bir süre nehirde kaldığını ve acil aramayı Apple Watch'ından yaptığını söyledi” ifadesine yer verildi. Açıklamanın devamında ise kadının durumuna ilişkin bilgi verildi:

Yüzücü hipotermi belirtileri gösteriyordu ve bariz bir sorun yaşıyordu. Sürekli yağan yağmur nedeniyle Columbia Nehri aşırı derecede yükseldi ve şehirde sel bölgeleri bulunuyor. Nehrin su sıcaklığı 13 santigrat dereceydi.”

APPLE WATCH SUDA DA HAYAT KURTARDI

Apple, ilk olarak 2016 yılında akıllı saatlerine su geçirmezlik özelliği ekledi. Böylece yüzme ve diğer su aktiviteleri sırasında kullanıcıların sağlık ve egzersiz verileri elde edilmeye başlandı. Aynı zamanda kullanıcıların hayatını kurtaran acil SOS (yardım) çağrılarının kullanım kapsamını da genişletmiş oldu.

Bununla birlikte, polis raporunda olayın ayrıntıları da aktarıldı: “Memur Reams olay yerini değerlendirdi ve yüzücünün acilen kurtarılması gerektiğine karar verdi ve kurtarmaya yalnızca suya girerek yardım edebileceğini belirtti. Ayrıca suyun yukarıdan herhangi bir şekilde gözle incelemeye izin vermeyecek kadar bulanık ve hızlı aktığını da tespit etti.

"Memur Reams balistik yeleğini ve görev kemerini kıyıda bırakarak akıntı yönünde dikkatli bir şekilde suya girdi. Memur Reams suyun altından yüzücünün ayağına ulaşabildi. Reams yüzücünün sıkışan ayağını kurtarmayı başardı ve onu kıyıya getirdi.”

Kaynak: Independent News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...