Tgrt Haber
07 Haziran 2022 14:35 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 14:50

Avrupa Birliği'nden Akıllı Cihazlar İçin Ortak Şarj Kararı

Avrupa Birliği, uzun süredir tartışılan ortak şarj cihazları için son noktayı koydu. İşte detaylar...

Avrupa Birliği'nden Akıllı Cihazlar İçin Ortak Şarj Kararı
teknoloji,akıllı telefon,AB

Akıllı telefonların çoğu, birbirinden farklı şarj cihazlarıyla piyasaya sürülüyor. Özellikle Apple, bu noktada çok bağımsız davranıyor ve sadece kendi geliştirdiği Lightning şarj cihazlarını aldırmaya zorluyor.

Neyse ki bir süredir bu konu üzerinde çalışamalar yapan Avrupa Birliği, beklenen kararı açıkladı. Peki cihazlar için ortak şarj geliyor muy?

USB TYPE-C ZORUNLULUĞU GELİYOR

Uzun süredir akıllı telefonlar, tabletler ve bilgisayarların şarj cihazlarını standartlaştırma üzerine çalışan AB, tüm zorluklara rağmen bu çalışmasında olumlu bir sonuca vardı.

Avrupa Birliği'nden Akıllı Cihazlar İçin Ortak Şarj Kararı

Ortak şarj cihazıyla ilgili karara veren Avrupa Birliği, tüm mobil cihaz üreticilerini ortak bir şarj biçimine zorlayacak yasa tasarısı üzerinde anlaşmaya vardı.

Alınan karar sonucunda artık tüm cihazların ortak şarjı USB Type-C olacak. Ayrıca bundan tamamen bağımsız Apple'ın da, cihazlarında kullandığı Lightning bağlantı noktasını bırakmak zorunda kalacak.

Avrupa Parlamentosu'nun Twitter hesabından yapılan paylaşımda, aşağıdaki açıklamalara yer verildi:

''Cep telefonlar, tabletler, e-okuyucular, dijital kameralar ve diğer giyilebilir cihazları kapsayacak ürünlerin şarj cihazları, artık USB Type-C bağlantı girişine sahip olacak'' Güvenilir kaynaklara göre bu uygulama, 2024 sonbaharına kadar hayata geçirilecek. 

ORTAK ŞARJ CİHAZININ AVANTAJLARI OLACAK

Teknolojik ürünlerde ortak şarj kullanılacak olması müşteriler için büyük avantaj olacaktır. Hem kullanım açısından herkeste ortak şarj olması büyük bir eksikliği giderirken, en önemlisi de artık kutudan çıkmayan şarj cihazları için alternatif bir şarj cihazı almaya gerek kalmayacak.

Söz konusu uygulama için alınan karar, Avrupa Parlamentosu İç Pazar ve Tüketicinin Korunması Komitesi tarafından planan bir basın toplantısının ardından duyuruldu.

Şu anda gelişmelerin hepsi bundan ibaret. Ancak yeni bir şeyler olması durumunda tekrardan bu haberi güncelleyeceğiz. Takipte kalmaya devam edin.

 

Kaynak: AB
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...