Tgrt Haber
19 Ocak 2022 13:06

DSÖ’den Omicron açıklaması: Son varyant olmayacak

Hızla yayılan Omicron varyantı için DSÖ'den korkutan açıklama geldi. Sosyal mesafe ve aşı önlemlerinin gevşetildiği dönemde yetkililer, Omicron'un son varyant olmayacağına değindi.

DSÖ’den Omicron açıklaması: Son  varyant olmayacak
Omicron,Omicron varyant,koronavirüs,DSÖ

Tüm dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantıyla ilgili yeni gelişme. Dünya Sağlık Örgütü, Salı günü yaptığı açıklamada Omicron varyantı hakkında konuştu. Omicro’nun bazı ülkelerde azalma gösterdiğini belirten DSÖ, buna rağmen koronavirüsün sona ermeyeceğini ve mutasyona uğradıkça yeni varyantlara yol açabileceğini konusunda uyarıda bulundu.

DSÖ’nün Covid-19 teknik lideri Mari Van Kerkhove, ‘’Birçok insanın Omicron’un son varyant olduğunu ve ondan sonra biteceğine dair bazı duyumlar aldık. Ancak virüsün yayılma seviyesine bakıldığında durum ne yazık ki böyle olmayacak’’, ifadelerini kullandı.

VAKA SAYILARI HIZLA ARTIYOR

Dünya Sağlık Örgütün’ne göre dünya çapındaki yeni enfeksiyonlar, geçtiğimiz hafta yüzde 20 arttı ve toplam vaka sayıları 19 milyona kadar dayandı. Ancak Van Kerkhove, bildirilmeyen yeni enfeksiyonların geçek sayıyı çok daha yüksek hale getireceğine de dikkat çekti.

DSÖ’den Omicron açıklaması: Son  varyant olmayacak

Vaka sayılarının hızla arttığını belirten Van Kerkhove, maske takma ve sosyal mesafeyi azaltmanın şu an için hiç sırası olmadığını söyledi. Ayrıca Hükümetleri de virüsü daha iyi kontrol etmek ve yeni varyantların ortaya çıkması içinde önlemleri sıkılaştırmaya davet etti. 

Diğer yandan Dünya Sağlık Örgütü, aşıların küresel olarak eşilt olmayan dağılımının gelişmekte olan ülkelerde daha düşük bağışıklama oranlarına yol açtığını belirtti. Ayrıca ülke nüfusu için yüzde 40 aşılama hedefi olduğunu söyleyen DSÖ, henüz 92 ülkenin bu hedefe ulaşamadığını da sözlerine ekledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...