Tgrt Haber
28 Haziran 2022 09:55 - Güncelleme : 28 Haziran 2022 10:00

Elon Musk, Twitter'da 100 Milyon Takipçiyi Aştı: Peki Bunların Çoğu Sahte Hesap Mı?

Tesla ve SpaceX'in CEO'su, Twitter'ın ise yeni sahibi olmaya çok az bir zamanı kalan Elon Musk, satın alım öncesi rekor takipçiye ulaştı. Elon Musk, Twitter'da 100 milyon takipçiyle dünyada ilk sıralamaya girdi.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Twitter
Elon Musk, Twitter'da 100 Milyon Takipçiyi Aştı: Peki Bunların Çoğu Sahte Hesap Mı?
elon musk,twitter,teknoloji

Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanına sahip. Ancak bunun dışında ünlü milyarder, sosyal medyanın da sevilen ismi ve milyonlarca takipçisi var. Yaptığı her paylaşımlarıyla kafaları karıştıran Elon Musk, hiç şüphesiz Twitter'ın da aktif kullanıcısı.

Birkaç aydır Twitter'ın satın alımını tamamlamak için uğraşan Musk, bu süreçte milyonlarca takipçi daha kazandı. Henüz sosyal medya platformunun sahibi olmaz iken, ünlü milyarder şimdiden dünyanın en çok takip edilen ünlüleri arasına girmeyi başardı.

100 MİLYON TAKİPÇİYE ULAŞTI

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'da 100 milyon takipçiye ulaşmayı başardı. Bu aynı zamanda dünyanın en zengin insanını en çok takip edilen altı ünlü arasına da yerleştirdi. İşte ilk beş sıralama şu şekilde:

Elon Musk, Twitter'da 100 Milyon Takipçiyi Aştı: Peki Bunların Çoğu Sahte Hesap Mı?

  1. Eski ABD Başkanı Barack Obama: 132,1 milyon
  2. Justin Burpee: 114,1 milyon
  3. Katy Perry: 108,8 milyon
  4. Rihanna: 106,9 milyon
  5. Cristiano Ronaldo: 101,3 milyon

Elon Musk, Twitter hesabını 2009 yılında açtı. Uzun süredir bu platformda bulunan milyarder, ilk tweeti'ni de 4 Haziran 2010 tarihinde yayınladı. Peki Elon Musk'ın takipçileri organik mi?

Twitter'ın çok fazla bot hesaba sahip olduğunu iddia eden Musk'ın, kendi takipçilerinin de sahte olup olmadığı merak ediliyor. Bazı ajanslar bununla ilgili analizler yaptı ve sonucunda ise Musk'ın takipçileri arasında sahte hesapların yüzde 70 oranlarına kadar çıkabildiğini iddia etti. Öyle ki Tesla CEO'su da bunun farkında. Elon Musk, Twitter'ın çok fazla bot hesaptan oluştuğunu gerekçe göstererek satın alımı bir süre askıya aldı. 

Kaynak: Twitter
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...