Tgrt Haber
13 Kasım 2023 11:51 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 11:52

Instagram takip ettiklerini ve takipçilerini gizleme nasıl yapılır?

Instagram takip edilenleri ve takipçi listesini gizleme özelliğini sunmuyor fakat bu işlemin kolaylıkla yapılabileceği iki ipucu var. Peki Instagram takip listesi nasıl gizlenir?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Makeuseof.com
Instagram takip ettiklerini ve takipçilerini gizleme nasıl yapılır?
instagram,online gizlilik,sosyal medya

Dünyanın en yaygın sosyal ağlarından Instagram, adeta "gizlilik delisi" kullanıcılarla dolu. Takip ettiklerini ve takipçi listelerini bile kendileri dışında kimsenin görmesini istemeyebiliyorlar. 

Instagram platformu normal şartlarda takipçileri veya takip ettiklerini gizleme olanağı sunmuyor. Ancak yine de bunu yapmanın belirli yöntemleri mevcut. Kullanıcılar Instagram takip listelerini kapalı tutmak için iki farklı seçenek arasında seçim yapabilirler.

INSTAGRAM TAKİP EDİLENLERİ GİZLEME

Makeuseof.com'daki habere göre, en bilinen Instagram takip ettiklerini gizleme yöntemi, hesabı gizlemektir. Bu işlem, profil sahibinin takipçi ve takip ettikleri listesini sadece kendisine özel hale getirir. Bu sayede, hesabı takip etmeyen kişiler yani yabancılar bu listelere erişemez.

Instagram takip ettiklerini ve takipçilerini gizleme nasıl yapılır?

Hesabını gizli yapmak için kullanıcıların hesap ayarlarına giderek, gizlilik seçeneklerinden "Gizli Hesap" (Private Account) özelliğini etkinleştirmeleri gerekiyor. Ancak, bu seçenek sadece kişisel hesaplar için geçerli olup, 'profesyonel hesap' ve 'içerik üretici hesabı' kullananların erişimine açık değil.

Unutulmaması gereken nokta: Hesabınızı gizlediğiniz zaman 'takip edilenler' ve 'takipçiler' listeniz yalnızca yabancı kişiler için gizlenir. Halihazırda sizi takip etmekte olan kullanıcılar bu bilgilere erişebilirler. Ancak biraz can sıkıcı da olsa, onlardan bile gizlemenin basit bir yöntemi de bulunuyor.

INSTAGRAM TAKİP LİSTESİ BELİRLİ KİŞİLERDEN NASIL GİZLENİR?

Eğer hesabınızın gizli olmasını istemiyorsanız ancak takip listenizi belirli kişilerden korumak istiyorsanız, onları engelleyebilirsiniz. Kullanıcıyı kısıtlamak ise yeterli değildir. Herhangi bir kişiyi kısıtlasanız bile sizin profilinizi ve dolayısıyla da takip listenizi görmeye devam edebilir.

Eğer gizlemek istediğiniz birden fazla kişi varsa, hepsini aynı anda engelleyebilirsiniz. Öncelikle Instagram hesap ayarlarına girin ve 'Engellenenler'e tıklayın, ardından sağ üst köşedeki artı simgesine tıklayın. Profil bilgilerinizi görmelerini istemediğiniz hesapları buradan seçip engelleyebilirsiniz.

Kaynak: Makeuseof.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...