Tgrt Haber
18 Kasım 2021 21:40

SpaceX ilk defa deneyecek! Geri sayım başladı

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX firması, geliştirilen Starship uzay aracını 2022 başında dünyanın yörüngesine ilk defa fırlatmak için deneme uçuşu yapacak.

SpaceX ilk defa deneyecek! Geri sayım başladı
SpaceX,Elon Musk,Starship

SpaceX yine adından söz ettirecek bir denemeye hazırlanıyor. Ünlü iş insanı Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX uzay çalışmalarına devam ediyor. Gerçekleştirilen toplantıya katılan Musk, Ay’a dönüş projesi kapsamında geliştirilen Starship’in uçuş hazırlıkları ile ilgili bilgi verdi. Aralık’ta test çalışmalarını hızlandıracaklarını belirten Musk, ilk uçuşun çok riskli olduğunu ve başarı olasılığının o yüzden yüksek olamayacağını söyledi. 

AY YÖRÜNGESİ İSTASYON OLACAK

Yapılan çalışmalar ile büyük bir ilerleme kaydedeceklerini belirten Musk, ilk kez mega güçlendiricinin üzerinde fırlatılacak olan Starship’in 2022 bitmeden başarılı bir şekilde yörüngeye ulaşacağını iddia etti. İnsanlı seferlerin 2028’e kadar sürmesi planlanırken daha sonra Ay yörüngesinde uzay istasyonu kurulması ve basamak olarak Mars’a insanlı seferler düzenlemesi hedefleniyor. 

SpaceX ilk defa deneyecek! Geri sayım başladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...