Tgrt Haber
01 Haziran 2022 14:50 - Güncelleme : 01 Haziran 2022 14:52

Tesla CEO'su Elon Musk'tan Çalışanlarına Sert Mesaj: Ya Çalışırsınız Ya Gidersiniz

Tesla CEO'su Elon Musk'ın, evden çalışmaya ilişkin personellerine gönderdiği mesaj gündem oldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: The Verge
Tesla CEO'su Elon Musk'tan Çalışanlarına Sert Mesaj: Ya Çalışırsınız Ya Gidersiniz
Elon Musk,teknoloji

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, yaptığı her hareketle gündeme geliyor. Gerek Twitter konusu, gerek siyasi konular olsun ünlü milyarder, neredeyse akla gelecek her konuda yorum yapıyor.

Koronavirüs sürecinde virüse inanmayarak da tepki çeken Musk, şimdi ise Tesla çalışanlarına sitem etti. Ünlü milyarderin Tesla çalışanlarına attığı mail, ortalığı adeta karıştırdı.

ELOM MUSK 'EVDEN ÇALIŞMAYA' KARŞI

Electrek ve Bloomerg'in raporuna göre Tesla CEO'su Elon Musk, evden çalışan personellerine karşı sert bir tavır sergiledi. 

Tesla CEO'su, şirketin yönetici personeline, '' "Uzaktan çalışma artık kabul edilemez'' konu başlıklı bir e-posta gönderdi. Pandemi başından bu yana evden çalışmaya sıcak bakmayan Musk, işçilerin ofiste en az 40 saat geçirmeleri gerektiğini, aleyhine bir durum söz konusu olduğunuda ise Tesla'dan ayrılmaları gerektiğini kaydetti.

https://twitter.com/WholeMarsBlog/status/1531807546729799687

Ayrıca Musk'ın Tesla ile ilgili, ''uzaktan bir şube değil, ana ofisin Tesla'' olması gerektiği sözü de işçileri için en dikkat çeken mesaj oldu.

İşçilerine paylaştığı e-posta Twitter'a sızan Musk, bu mesajı yalanlamadı ve dediklerinin arkasında durdu. Twitter'da bir kullanıcıya cevap veren ünlü milyarder, ofise gelme politikasına uymayan kişilerin başka bir yerde çalışması gerektiğini vurguladı.

 BAZI KİŞİLERE TOLERANS TANINACAK

Evden çalışmayı doğru bulmayan Musk, paylaştığı e-postada bunun bazı durumları kapsamayacağını da belirtti. Olağanüstü bir durum olduğu sürece işçilerin evden çalışabileceğini söyleyen Musk, kendi onayı doğrultusunda personeline bu imkanı tanıyabilecek.

Son olarak ofiste 40 saat çalışılması gerektiğini kaydeden Tesla CEO'su bunun, 'fabrika işçilerinden istenilen saatten daha az' olduğunu da söyledi.

 

 

 

Kaynak: The Verge
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...