Tgrt Haber
05 May 2015 03:27

Bağdat'ta şiddet olayları: 14 ölü

Bağdat'taki şiddet olaylarında 14 kişi öldü, 27 kişi yaralandı

Bağdat'ta şiddet olayları: 14 ölü
bağdat, ırak

Irak'ın başkenti Bağdat'taki şiddet olaylarında 14 kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Babu'l Muazzam, El-Mustansariye ve El-Alavi bölgelerinde alkollü içki satışı yapan 3 dükkana kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce eş zamanlı silahlı saldırı düzenlendi. Saldırılarda 5'i Yezidi, 1'i Hristiyan, 1'i Bangladeş vatandaşı 7 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Bağdat'ın kuzeyindeki Tarimiye ilçesine bağlı Müşahede nahiyesinde de askeri devriye aracının geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı infilak etti. Saldırıda 1 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı.
Kent merkezindeki Kifah bölgesinde düzenlenen bombalı saldırıda da 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Başkentin batısındaki Cihad semtinde bir restoran yakınında düzenlenen bir diğer saldırıda ise 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı.
Güneyde yer alan Seyyidiye bölgesindeki Dubbat Mahallesi'nde de kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bir araca yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi.
Kaynaklar ayrıca, emniyet güçlerinin Medain ilçesinde yol kenarında başından ve göğsünden kurşunlanarak öldürülmüş 2 kişinin cesedinin bulunduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...