Tgrt Haber
25 Ağustos 2016 05:01

İtalya'daki depremde ölü sayısı 159'a yükseldi

İtalya'nın orta kesiminde dün sabaha karşı meydana gelen depremde ölü sayısının 159'a yükseldiği bildirildi.

İtalya'daki depremde ölü sayısı 159'a yükseldi
italya, deprem,

İtalya Sivil Savunma Kurumundan yapılan açıklamada, depremde yaşamını  yitirenlerin sayısının 159'a ulaştığı ve ölü sayısının artmasından endişe  edildiği belirtildi.Bölgede evsiz kalanlar ve yeni sarsıntı endişesiyle evlerine girmeyen  pek çok kişi için sivil savunma ekipleri tarafından çadır kentler kuruldu.
 
Depremden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden olan Arquata del  Tronto ve çevresinde sadece bin 500 kişinin evsiz kaldığı belirtildi.  Depremzedelerin geceyi, artçı sarsıntıların da etkisiyle endişeli geçirdikleri  ifade edildi.
 
Olaydan etkilenen bölgeyi akşam saatlerinde ziyaret ederek arama  kurtarma çalışmalarını takip eden Başbakan Matteo Renzi, depremin vurduğu  bölgeler için olağanüstü hal ilan edeceklerini duyurdu.
 
İçişleri Bakanı Angelino Alfano da çalışmalarda şimdiye dek aralarında  askerlerin de olduğu bin 450 kişinin görev yaptığı bilgisini verdi.
 
Bu arada, enkaz altında sağ depremzede bulma umuduyla arama kurtarma  çalışmalarına gece olmasına rağmen aralıksız devam ediliyor. Depremin en çok  yıkıma yol açtığı Amatrice kasabasının belediye başkanı Sergio Pirozzi,  beldelerinde halen 100 kadar kişinin kayıp olduğu bilgisini paylaştı.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...