Tgrt Haber
26 Mart 2015 19:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

580 gence 58 milyon lira

Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'nın bütçesi artırıldı, bu yıl 580 gence destek verilmesi planlanıyor.

580 gence 58 milyon lira
destek, teknobillişm,

Türkiye'nin girişimcilik ve teknolojik üretim düzeyinin artırılması için Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı büyük önem taşıyor. Program sayesinde gençler, nitelikli proje hazırlamayı ve kendi işlerini yönetmeyi öğreniyor. Programdan yararlanarak kendi işini kuranlar, daha sonra TÜBİTAK'ın desteğiyle ABD'deki Silikon Vadisi'ne gönderiliyor. Gençler burada da girişimcilikle ilgili çalışma yapıyor ve Türkiye'ye daha çok bilgi sahibi olarak dönüyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, başvuru sayısı her geçen yıl artan Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'nın bütçesini artırdı. Program için bu yıl 58 milyon lira bütçe ayrıldı ve bu doğrultuda 580 gence destek verilmesi planlanıyor.

En fazla başvuru Ankara ve İstanbul'dan

Geçen yıl bin 747 başvuru oldu ancak sayı bu yıl bin 931'e yükseldi. En fazla başvuru ise 540 ile Ankara ve 480 ile İstanbul'dan yapıldı.

Başvurular en çok 'elektronik, bilişim teknolojileri ve telekomünikasyon' alanından yapıldı. Bu alan 938 başvuru ile toplam başvurular içinde yüzde 49 paya sahip.

Teknogirişim Sermayesi Destek Programı nedir?

Teknogirişim Sermayesi Destek Programı, yüksek eğitimli ve nitelikli gençlerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerinin desteklenmesi, izlenmesi, sonuçlandırılması ve sonuçların değerlendirilmesini kapsıyor.

Programa, örgün öğrenim veren üniversitelerin herhangi bir lisans programından bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki öğrenci, yüksek lisans veya doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabiliyor.

Başvurular, ilgili kriterler çerçevesinde ön değerlendirmeye tabi tutuluyor. Ön değerlendirme sonucu kriterlere uygun olan iş fikirleri için, girişimcilerden iş planlarını sunmaları isteniyor. Söz konusu iş planları daha sonra ilgili alanda uzmanlığı bulunan akademisyenlerden oluşan değerlendirme komisyonuna gönderiliyor. Bunun üzerine yapılan değerlendirmede 60 puan barajını geçen iş fikirleri, bütçe imkanları doğrultusunda destek almaya hak kazanıyor. Girişimcilere, bu kapsamda hibe olarak en fazla 100 bin lira destek veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...