Tgrt Haber
12 Mart 2015 19:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Acun Ilıcalı'dan bomba açıklamalar

TV8'in sahibi, ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı Medyaradar'ın usta röportajcısı Alev Gürsoy Cimin'e konuştu. TV8'i ve yeni projelerini anlatan Ilıcalı çok samimi açıklamalarda bulundu. İşte geçmişten bugüne Acun Ilıcalı.

Acun Ilıcalı'dan bomba açıklamalar
acun,

İşte o röportaj... Acun Bey, geçtiğimiz günlerde bazı gazete ve internet sitelerine düşen bir haber çok ses getirdi, öncelikle onunla başlamak istiyorum. TV8'de yayınlanan Ütopya programında yarışmacı Semih Öztürk'ün bazı uygunsuz hareketlerde bulunduğu ve bu görüntülerin de televizyonda yayınlandığı iddia edildi. Nedir işin aslı? Ekrana yansıyan bir şey yok, iftira var. Bu tamamen bizi karalama kampanyasının yeni örneği. Biliyorsunuz "Bu Tarz Benim" programını transfer ettiğimiz günden beri Habertürk Gazetesi aleyhimizde yayınlar yapıyor. Daha önce de benim özel hayatımla ilgili gerçek dışı haberler yaptılar, birinci sayfadan tekzip yayınlattım. Şimdi mesleki işlerimizle ilgili gerçek dışı yayınlar yapmayı sürdürüyorlar. Biz onların yaptığını yapmayacağız, hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Ütopya'da kesinlikle bahsi geçen olay yaşanmamıştır. Bu zaten internette yayınlanan görüntülerde belli. Sadece benim de tasvip etmediğim bir yatış şekli var.

"BU TARZ BENİM'İ TRANSFER ETTİK DİYE KARALIYORLAR"

Ama yayınlandığını söylediler…

Söylemediler, öyle göstermeye çalıştılar. Bu yayıncılık politikasına biz hukuki yollarla cevap vereceğiz.

Bir linç kültürü var medyada galiba?

Linç kültürü değil, sadece Habertürk Gazetesi'nden kaynaklanıyor. Bu Tarz Benim programının bize transfer olmasını hazmedememişler. Sürekli olarak yayın yapsalar da bu devir geçti. Yayın yapayım, sindireyim diye bir durum kalmadı. Biz dişimizle tırnağımızla bu noktalara geldik, ben hayatımı televizyona adamış biri olarak daha tek bir kişiye zarar vermedim. Onlar karalasınlar biz yolumuza devam edeceğiz. Yeni haberler de çıkacak belki yarın öbür gün, biz de gülerek okuyacağız.

"MEDYA BEL ALTI VURMALARI MASAYA YATIRMALI"

Bahsettiğiniz gibi hazımsızlıkla bir medya kuruluşunun başka bir yayıncı kuruluşu karalamaya çalışması kötü bir durum değil mi medya adına?

Bence medyanın bunu masaya yatırması lazım. Bu bel altı vurma konusu masaya yatırılsın ve medya buna tepki göstersin bence. Çünkü bu hiç etik bir olay değil. Medyanın bu konuda biraz daha duyarlı davranması lazım. Ben bir programı başka kanala kaptırdım diye bunu gazetesi aracılığı ile bir çatışmaya dönüştürmesi yanlış. Onlar gerçekliği olmayan haberler yapmaya devam ettikçe, biz de tekzip edeceğiz.

Siz bir medya patronusunuz, gazetenin yöneticileri ile görüşsenize bu yanlış tavrı?

Valla bu tarz politikalarla hareket eden kişilerle genelde diyalog kurmuyorum. Bel altı vuranlarla ne konuşulur ki?

Geçmiş olsun diyeyim bu konu için size ve başka konuya geçeyim. Kadınlarla ilgili tepki çeken bir tweet atan Nihat Doğan'ı Survivor'a götürmemeniz büyük incelik ve duyarlılık. Nihat Doğan'ı milletten tepki almamak için mi yoksa siz de o açıklamayı yadırgadığınız için mi götürmediniz?

Bu konunun üzerinden epey zaman geçti, konuşup da yeni polemiklere sebep vermek istemiyorum. Biliyorsunuz ben yapıcı bir karakterde biriyim, kavgacı üslubu sevmiyorum.

"SURVİVOR TV8'İ ALMAMDAKİ EN BÜYÜK ETKENLERDENDİ"

Survivor demişken onunla devam edeyim nasıl gidiyor yarışma? Bu arada epey de bronzlaşmış, yanmışsınız.

(Gülüyor) Allah yakmasın. Şaka bir yana orada 7 gün boyunca güneş altında kalıyoruz, ister istemez çok ciddi bir şekilde yanıyoruz. Survivor, bizim hayalimizin projesi, gözbebeğimiz. Belki de TV8 ‘i almamdaki en önemli nedenlerden biriydi. Çok güvendiğim bir projeydi, sağ olsun bizi mahcup etmedi. Çok inandım, proje de karşılığını verdi. Çok iyi gidiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...