Tgrt Haber
19 May 2015 11:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

CHP'den aday olamayınca 200 kişi ile HDP'ye katıldı

Adıyaman'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı Bilal Doğan, akrabalarıyla Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) katıldı.

CHP'den aday olamayınca 200 kişi ile HDP'ye katıldı
Kars,adıyaman,Cumhuriyet Halk Partisi, hdp, chp,

Haziran'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP İl  Başkanlığı'ndan istifa ederek milletvekili aday adayı olan Doğan, partisince  yapılan temayül yoklamasında sıralamaya giremeyince bir süre önce partisinden  istifa etti. Doğan, Koşu Yolu Parkı'nda toplanandan 200 akrabasıyla buradan  Karapınar Mahallesi'ndeki HDP seçim bürosuna yürüdü.
Seçim bürosunda HDP Kars Milletvekil Mülkiye Birtane, il yöneticileri  ve partililer tarafından karşılanan Doğan, kendisine takılan parti rozetiyle  HDP'ye katıldı. Birtane, burada yaptığı konuşmada, bütün kimliklerin, inançların ve  ezilenlerin HDP kimliği altında birleştiğini söyledi. Son dönemde partilerine Türkiye'nin her tarafından katılımlar olduğunu  belirten Birtane, bundan sonra da partilerine katılımlar beklediklerini ifade  etti.
Doğan ise HDP'nin halkın umudu haline geldiğini ve yeni partisinin  barajı aşacağını iddia etti.
Doğan, partililerin tebriklerini kabul etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...