Tgrt Haber
21 Ağustos 2015 01:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Sigorta sorgulama SSK ve SGK işlemleri e Devlet kapısı işlemi

SSK ve SGK sigorta sorgulama işlemleri e devlet üzerinden yapılıyor ve bunun için e devlet şifresi gerekiyor. SSK sorgulaması yapılarak ulaşılan SSK hizmet dökümü vatandaşlara sigortaları hakkında bilgi sunuyor.

Sigorta sorgulama SSK ve SGK işlemleri e Devlet kapısı işlemi
sgk, ssk, sorgulama, sgk sorgulama,

SSK ve SGK sigorta sorgulama işlemleri e devlet üzerinden yapılıyor ve bunun için e devlet şifresi gerekiyor. SSK sorgulaması yapılarak ulaşılan SSK hizmet dökümü vatandaşlara sigortaları hakkında bilgi sunuyor. Milyonlarca vatandaşın yararlandığı ve güvence sağladığı sigorta işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. SGK tarafından yapılan açıklamalarda vatandaşların kurumlara gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden işlemleri yapabileceği belirtilirken vatandaşlar herhangi bir ücret ödemeden SSK sorgulama ya da diğer sigorta sorgulama işlemlerini yapabilecek. E devlet kapısı üzerinden sunulan bu işlemlerden yararlanmak için herhangi bir bilgi gerekmediği gibi sadece hizmetlerin seçilmesi ile birlikte gerekli bilgiler sağlanabilecek. Bu açıdan SSK sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar sadece e devlet kapısına giriş yaparak tüm bu imkanlardan yararlanabilecek.

SSK GÜN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ
SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ
E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ
SİGORTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ


 E devlet kapısı girişi yapan vatandaşlar kurumlar listesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçerek SGK tarafından sunulan tüm SSK sorgulama hizmetlerine ulaşabilir. Böylece yapılacak olan işleme bağlı olarak hizmetler arasından seçim yapılması ile birlikte merak edilen ya da öğrenilmek istenen tüm bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlanabilir. SSK sorgulama yapılması sırasında vatandaşların hizmet dökümü üzerinden bilgi alması gerekmektedir SSK hizmet dökümü için SGK hizmet listesinde 4A hizmet dökümü hizmetinin seçilmesi gerekmektedir.
 
Gerekli hizmetin seçilmesi ile birlikte vatandaşların tüm sigorta durumu ekranda yayınlanmış olacaktır. Sigortanın ilk açılış tarihinden itibaren sigorta üzerinden yapılacak olan tüm işlemler kolay bir şekilde görüntülenebilmektedir. Bu sayede SSK sorgulama aracılığı ile alınacak olan SSK hizmet dökümü vatandaşların sigorta konusundaki tüm ihtiyaçlarını karşılayacak yeterliliktedir. SSK sorgulama, SSK hizmet dökümü alma konularında vatandaşların en çok yaşadığı sorunlardan bir tanesi ise e devlet kapısı üyeliğinin olmamasıdır. Hizmetlerden yararlanacak olan vatandaşların sahip olması gerektiği e devlet üyeliği için PTT üzerinden başvuru yapılarak resmi süreç başlatılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...