Tgrt Haber
18 Şubat 2017 12:52 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

YSK Nerede oy Kullanacağım? Öğren 2017 Seçmen sorgulama | YSK SEÇMEN SORGULAMA İşlemleri

YSK Seçmen Sorgulama işlemlerinizi tgrthaber.com.tr üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Seçmen listeleri askıya vatandaşların görücüsüne çıkıyor. Vatandaşlar ise 'Nerede Oy Kullanacakları'nı öğrenebilecekler. 16 Nisan'da yapılacak olan referandumuna çok az bir süre kaldı ve sizler de nerede oy kullanacağınızı, seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız haberimiz size yardımcı olacaktır.

YSK Nerede oy Kullanacağım? Öğren 2017 Seçmen sorgulama | YSK SEÇMEN SORGULAMA İşlemleri
ysk seçmen sorgulama,ysk,nerede oy kullanacağım,

16 Nisan Referandumunda nerede oy kullanacağınızı ve YSK seçmen sorgulama sayfası ile haberimizden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Anayasa değişikliği referandumunda vatandaşlarımız seçmen sorgulama sayfası ile merak edilen soruya cevap bulmuş olacak. Seçmenler nerede oy kullanacaklarını vereceğimiz linkten öğrenebilecekler. İşte YSK seçmen sorgulama ve nerede oy kullanacağınız öğrenmek istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları inceleyebilirsiniz.

SEÇMEN SORGULAMA HEM YSK SAYFASINDAN HEM DE TURKIYE.GOV.TR'DEN YAPILIYOR

Yüksek Seçim Kurulu, hem yurt içi hem de yurt dışı seçmen sorgulama sayfalarını yayına açtı.

Söz konusu sayfalara turkiye.gov.tr adresinden erişmek mümkün. Ayrıca söz konusu sorgulamayı YSK'nın sitesinden de yapmak mümkün. YSK sayfasından sorgulama yapmak için tıklayınız.

 YSK SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Seçim takvimi

"11 Mart: Halk oylamasında kullanılacak birleşik oy pusulaları basılacak, basımı tamamlandıkça plan dahilinde dağıtılacak. Gümrük kapılarında kullanılacak araç ve gereçler ilgili seçim kurullarına gönderilmeye başlanacak.

27 Mart: Gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemine başlanacak.

30 Mart: TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin radyo ve televizyonda propaganda başvuruları ve propaganda sırasının belirlenmesi için kuraya katılacak temsilcisi ile TRT temsilcilerinin YSK'ya bildirilmesinin son günü olacak. Konuşma yapmayı dilemesi halinde, Cumhurbaşkanı'nın yapacağı konuşmalar için yayın zamanı ve sırası tespit edilecek.

31 Mart: Başvuran siyasi partilerin radyo ve televizyonda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için YSKtarafından ad çekilecek.

9 Nisan: Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemi sona erecek. Propaganda serbestliği ve bir kısım seçim yasakları başlayacak. Radyo ve televizyon propaganda konuşmalarına başlanacak.

12 Nisan: İlçe seçim kurulu başkanlıklarınca malzeme torbaları sandık kurulu başkanlarına teslim edilecek.

15 Nisan: Seçim propagandası saat 18.00'de sona erecek.

16 Nisan: Oy verme günü."

Yurt içi ve yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler "secmen.ysk.gov.tr" ve "turkiye.gov.tr" adreslerinden seçim hakkındaki gerekli tüm bilgilere erişim sağlayabilecek.

Yurt dışı seçmenlere, 57 ülke 119 temsilcilik ve 32 gümrük kapısında kurulacak sandıklarda oy kullandırılması planlanıyor.

Seçmen listesine ulaşabilmek için öncelikle yukarıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
Açılan sayfa üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Kimliğinizde yer alan

- Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl

- T.C. Kimlik Numarası

- Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No

- Resim Doğrulama

bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir. Daha sonra en altta yer alan "Sorgula" butonu ile seçmen listesine ulaşabilirsiniz.

Aynı zamanda seçmen sorgulama bilgilerine e-Devlet ya da YSK seçmen sorgulama sayfası üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Seçmen listeleri askıya çıktı

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum seçimleri öncesinde seçmen listeleri bugün itibariyle askıya çıktı. Yetkililer oy kullanacak olan vatandaşların 26 Şubat tarihine kadar askıda kalacak olan listeleri kontrol etmelerini istedi.
Yüksek Seçim Kurulunun Anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da halkoyuna sunulmasına ilişkin hazırladığı seçim takvimine göre, seçmen listeleri tüm mahallelerde askıya çıkarıldı. 26 Şubat'a kadar askıda kalacak olan listelerin kontrol edilmesi gerektiğini ifade eden Tecde Muhtarı Ali Yiğit, askı süresinin kısa olması nedeniyle oy kullanacak tüm vatandaşların mahallelerindeki listeleri mutlaka kontrol etmelerini istedi.
18 yaşını dolduran ve bu yıl oy kullanamaya hak kazananların listeyi kontrol etmeleri konusunda uyaran Yiğit, 18-26 Şubat tarihleri arasında muhtarlıkların ve nüfus müdürlüklerinin cumartesi, pazar günleri tam mesai yapacaklarını da ifade etti.

Oy verme saatleri

Anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulmasında oy verme işlemi Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00 - 16.00, bunlar dışındaki illerde ise 08.00 - 17.00 saatlerinde olacak.

Halk oylamasında "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar ve beyaz renk üstünde "Evet", kahverengi renk üstünde "Hayır" ibareleri bulunan iki ayrı renkten oluşan birleşik oy pusulaları ile "Tercih" mührü kullanılacak.

YSK seçmen sorgulama işlemlerinizi tgrthaber.com.tr üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Seçmen listeleri bugün askıya vatandaşların görücüsüne çıkıyor. Vatandaşlar ise bugün nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekler. 16 Nisan'da yapılacak olan referandumuna çok az bir süre kaldı ve sizler de nerede oy kullanacağınızı, seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek istiyorsanız haberimiz size yardımcı olacaktır..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...