Tgrt Haber
21 Şubat 2024 07:34 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 07:42

Eğitime yeni model: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi

Bakü’de imzalanan anlaşmayla bu yıl hayata geçecek olan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi” eğitime yeni bir model olacak.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
Eğitime yeni model: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi
azerbaycan,türkiye,üniversite

Türkiye ile Azerbaycan arasında ortak üniversite kurulmasına yönelik Bakü’de imzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendirme hedefi taşıyor. “Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi”, iki ülke arasındaki bilimsel ve teknolojik iş birliğini yeni bir boyuta ulaştıracak.

Üniversite, başta sağlık, mühendislik ve bilişim sahalarında Türk yükseköğretim tecrübesini Azerbaycan’a taşıyacak. Bu yıl içinde faaliyete geçecek ortak üniversite ile eğitim verilen alanlarda nitelikli insan gücü yetiştirilmesi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

YEPYENİ BİR MODEL

Yükseköğretim Kurulunca belirlenecek köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarının yürütüleceği Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi yeni bir yükseköğretim modeli olarak bölgesel ve uluslararası üniversite adaylarına hitap edecek.

Türkçe-İngilizce eğitim verilecek. Yeni kurulacak üniversite, Türkiye’den farklı üniversitelerden programlarının yer aldığı bir ‘çatı üniversite’ olacak. Böylece Türkiye’deki akademik birikim kardeş Azerbaycan ile bütün bölgeye ve dünyaya aktarılacak. Üniversiteyle yükseköğretimde dünyada yaşanan krize çözüm üretilecek.

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...