Tgrt Haber
07 Mart 2024 09:25 - Güncelleme : 07 Mart 2024 09:28

Bakan Işıkhan açıkladı! TYP kapsamında 1500 personel alınacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı. Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde bin 500 kişinin istihdam edilecek. Bakan Işıkhan, Adana’da katıldığı toplantıda depremzede vatandaşlara özel hizmetleri devreye aldıklarını dikkat çekerek, “Çalışma hayatı eski verimli günlerine dönüyor” açıklamasını yaptı.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bakan Işıkhan açıkladı! TYP kapsamında 1500 personel alınacak
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Adana, İstihdam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ‘Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları’ toplantısına katıldı.

Adana’nın Türkiye Yüzyılı yolculuğunda öncü merkezlerinden biri olacağını vurgulayan Bakan Işıkhan depremlerin ardından Adana’da çalışma hayatına önemli destek ve hizmetleri devreye aldıklarını söyledi.

Kadın istihdamına tüm işverenlerin destek vermesini beklediklerini belirten Bakan Işıkhan, kadın işverenlerin katkısının önemli olduğunu vurguladı. Bakan Işıkhan, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak felaketin ilk günlerinden bu yana hem işletmelerimize hem de çalışanlarımıza, Adana’nın işgücü piyasasını, istihdamını harekete geçirmek için her türlü imkanı sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“ÇALIŞMA HAYATI ESKİ VERİMLİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR”

Deprem bölgesinin desteklerle eski günlerine dönmeye yaklaştığını kaydeden Bakan Işıkhan, “Nakdi ücret desteğinden, kısa çalışma ödeneğine ve prim desteğine Toplum Yararına Programlardan, Aktif İşgücü Programlarına kadar her kalemde sunduğumuz hizmetleri, depremzede vatandaşlarımız için özel hale getirdik. Deprem bölgesi için mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatılmasıyla işverenlerimizin, sigortalılarımızın ve vatandaşlarımızın çeşitli yükümlülüklerini süresi içinde yerine getirilmiş saydık, bazı yükümlülüklerini erteledik ve yapılandırma başvurularını düzenledik. Önümüzdeki süreçte de yine ihtiyaç hasıl olduğunda bu tür destek ve programlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

TYP KAPSAMINDA 1500 PERSONEL ALINACAK

Bakan Işıkhan, başta Adana olmak üzere 11 ilimizin tamamını eskisinden daha iyi bir hale getirene kadar çalışmaya devam edeceklerini belirterek “Tabi bu noktada sizlerin desteği çok önemli. Devlet olarak sağladığımız teşvik ve desteklerle, sizin girişim ve üretiminizle bu zor zamanların da üstesinden geleceğiz. Özellikle depremde hasar gören, yıkılan, iyileştirmeye ihtiyaç duyan işyerlerimizi, atölyelerimizi, çalışma alanlarımızı yeniden inşa ediyoruz. İnşallah işyerlerimiz iyileştirildikçe, şehrimizin çalışma hayatı eski verimli günlerine dönüyor” diye konuştu. Bakan Işıkhan, Toplum Yararına Programlar (TYP) çerçevesinde Adana’da bin 500 kişinin istihdam edileceğinin müjdesini de verdi.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...