Tgrt Haber
05 Ağustos 2015 05:05

PKK enerjimizi vuruyor

Türkiye'nin enerji koridoru ve merkezi olma projesini hedef alan bölücü terör örgütü PKK'nın boru hatlarına saldırılarının faturası netleşiyor. Sadece son bir haftadaki 3 saldırının bedeli yaklaşık 15 milyon TL'yi buldu

PKK enerjimizi vuruyor
pkk, pkk enerji

Asker, polis ve sivil vatandaşlara pusu kuran bölücü terör örgütü PKK, Türkiye'nin enerji nakil hatlarından kaynaklanan stratejik konumunu, istikrar ve kalkınmasını da hedef almaya başladı. Art arda İran-Türkiye, Irak-Türkiye ve Bakü-Tiflis-Erzurum'dan doğalgaz ve petrol taşıyan boru hatlarına saldırılar düzenlendi. Enerji Bakanlığı'nın aldığı tedbirler nedeniyle, saldırıların petrol tedariki ve tüketimine çok fazla etkisi olmadı. Ancak edinilen bilgilere göre, sadece 3 saldırıda boşa akıp giden doğalgaz ve petrol miktarı ile boru hatlarına verilen maddi zararının toplamı yaklaşık 5.5.5 milyon doları (15 milyon TL) buldu. Enerji mühendisleri tarafından yapılan hesaplamalar tamiratın gerçekleştirilmesinin ardından net olarak ifade edilebilecek. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...