Tgrt Haber
09 Şubat 2018 21:35

Türk halk müziği sanatçısı Mükerrer Kemertaş'a kanser teşhisi konuldu

Bir çok usta sanatçının sağlık sorunları yaşadığı şu günlerde bir kötü haber daha geldi. Türk halk müziğinin sevilen ismi sanatçı Mükerrem Kemertaş'a kanser teşhisi konuldu.

Türk halk müziği sanatçısı Mükerrer Kemertaş'a kanser teşhisi konuldu
mükerrem kemertai,

Türk halk müziğinin sevilen ismi usta sanatçı Mükerrem Kemertaş dün ameliyata alındı. OnurAkayMedya'nın haberine göre, usta sanatçıya gırtlak kanseri teşhisi konuldu. Kemertaş'ın, yeme ve içme konusunda ise çok ciddi sıkıntılar çektiği ve midesine ameliyatla tüp takıldığı öğrenildi.

DESTEK VE DUA BEKLİYOR

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 80 yaşındaki usta sanatçı, sevenlerinden destek ve dua bekliyor. 1985 yılında İzmir'e yerleşen Mükerrem Kemertaş, çok sayıda önemli eseri seslendirdiği gibi özellikle Göç göç oldu göçler yola dizildi, Huma kuşu yükseklerden seslenir, Tutam yar elinden tutam, Bülbülün kanadı sarı gibi kulaklara aşina olmuş türkülerle sevenlerinin gönlünde yer edindi. Usta Sanatçı için 2017 yılında vefa gecesi düzenlenmiş ve geceye çok sayıda ünlü isim katılmıştı.

MÜKERREM KEMERTAŞ KİMDİR?

1938 yılında Erzurum'da doğdu. 1961 yılında Erzurum Halk Oyunları ve Halk Türküleri Derneği bünyesinde oluşturulan Doğudan Sesler Topluluğu'na katıldı. Bu topluluğun TRT Erzurum Radyosu için düzenli aralıklarla hazırladığı programlarda beş yıl boyunca yer aldı. 1966 yılında açılan sınavı kazanarak, Erzurum Radyosu'nda kadrolu sanatçı oldu.

1970 yılında TRT İstanbul Radyosuna tayin olan sanatçı, uzun yıllar çalışmalarını İstanbul'da sürdürdükten sonra 1985 yılında İzmir'e yerleşti ve TRT İzmir Radyosu'nda görevine devam etti.2003 yılında TRT'den emekli olan Mükerrem Kemertaş, sanat hayatı boyunca sayısız türkü ve uzun havanın tanınıp sevilmesine emsalsiz sesi ile katkı sağladı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...