Tgrt Haber
24 Mart 2017 14:02

“Batı’nın faşist yüzünü bu kez Fransız gazeteci gördü”

Bosna’daki Sırp katliamına ait belgeleri basına sızdırarak yazan Fransız gazeteci Florance Hartman’ın yaka paça tutuklanması ve Daily Sabah Gazetesi’nin Avrupa Parlamentosu’nda yasaklanması Medya Kritik programında tartışıldı. Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, “Batı’nın faşist yüzünü bu kez Fransız gazeteci gördü. Daily Sabah Gazetesi’ni Avrupa Parlamentosu’na sokmayan kafa da aynı faşist kafa” dedi.

“Batı’nın faşist yüzünü bu kez Fransız gazeteci gördü”
medya kritik,

Fransız Gazeteci Florance Hartman’ın, Lahey Adalet Divanı’na giden ve Boşnak katliamını ortaya koyan Sırp belgelerini sızdırıp yayınladığını belirten Fuat Uğur, Hartman’ın Belçika’da polis tarafından yaka paça gözaltına alındığını söyledi. Uğur, “Dünya demokratları bu görüntülerle şaşkına döndüler. çünkü Batı’nın o faşist yüzünü gördüler” dedi.

Gazeteci Yazar Cem Küçük, Fransız gazetecinin sadece belge yayınladığı için gözaltına alındığını söyledi. Küçük “Sen orada Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa aleyhine bir şey söylersen, işte böyle tutuklanırsın. İngiltere hariç Avrupa’nın tamamı ırkçıdır. Hitler, Mussolini bunların genlerinde var” dedi.

“Daily sabah birilerini rahatsız etti”

Türkiye Gazetesi Yazarı Fuat Uğur, Daily Sabah Gazetesi’nin Türkiye’deki gerçekleri Avrupa’da İngilizce olarak anlattığını ve bunun birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Gazete’nin Avrupa Parlamentosu’nda yasaklanmasına büyük tepki gösteren Uğur, “Yasaklamalarının nedeni, yürüttükleri algı operasyonu. Gazete tüm Avrupa’da gerçekleri İngilizce bilen herkese ulaştırıyor” dedi.

Gazeteci Yazar Cem Küçük ise, Daily Sabah’ın yasaklanmasına tepki gösterdi.  Türkiye’de basın özgürlüğü diyenlerin de tepki göstermesini isteyen Küçük, “TGC nerede, basın konseyi nerede? Türkiye’ye söversen Avrupa’da baştacı edilirsin. Bu yasaklama Nazi uygulaması, hitler uygulaması değil mi?” diye sordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...