Tgrt Haber
12 Haziran 2017 14:15

TKP postu kimin olacak?

Fuat Uğur ve Cem Küçük, Ankara ve İstanbul’da Türkiye Komünist Partisi (TKP) adının kendilerine ait olduğunu öne süren iki grup arasında çıkan kavga Medya Kritik'te ele alındı.

TKP postu kimin olacak?
medya kritik,

Türkiye Komünist Partisi üzerinden yaşanan tartışmalar hakkında konuşan Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, ''TKP 1924 yılında kapatıldı ve bundan sonra illegal kitleye geçti. 1970'lerde DİSK'in düzenlediği 1 Mayıs mitingleriyle kendini gün yüzüne göstermeye başladı. Türkiye İşçi Partisi'nin başkanı Nihat Sargın ve Haydar Kutlu, TKP-TİP birleşme kararını aldılar. Kararın ardından iki parti TBKP adıyla birleşti ve TKP ismi de boşa çıkmış oldu. TBKPyeni adıyla bir süre daha devam etti, ve daha sonra anayasa Mahkemesi tarafından kapatıldı.Özgürlük ortamı geldiğinde boşta kalan TKP ismini alanlar bu ismi sürdürmeye devam etti. Alper Taş'ta bu TKP'nin başkanlarından biriydi. Daha sonra bu partiye eski geleneksel TKP üyeleri girmeye başladı, ve partiyi ele geçirdiler. Yapılan kongrede ve TKP'yi bir kayyuma ve heyete teslim ettiler. Ayrı ayrı parti kurdular. KP-TKP diye ikiye ayrıldılar. Daha sonra bu KP'liler TKP'yi kongreye çağırmışlar ve yönetimi ele geçirmişler. Kavga burada geliyor'' diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...