Tgrt Haber
12 Mart 2017 19:54

Çağatay Kılıç: 'Dün ne oldu da Hollanda‘da olağanüstü hal ilan ettiniz?'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dün ne oldu da Hollanda‘da olağanüstü hal ilan ettiniz. Türkiye'ye ders vermeye gelince bu kadar kolay ders verme niyetine giriyorsunuz" dedi.

Çağatay Kılıç: 'Dün ne oldu da Hollanda‘da olağanüstü hal ilan ettiniz?'
akif çağatay kılıç, gençlik ve spor bakanı,

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın başkenti Berlin'de "İçimizdeki Kahramanlar" adlı 15 Temmuz Anma Programı'na katıldı. Bakan Kılıç, "Bir katil sürüsü, yola çıkmış, ele geçirmiş olduğu bu milletin savunma araçlarıyla Cumhurbaşkanını şehit etmek için yola çıkmışlar. Bu millet buna izin vermedi, vermeyecek. Asla izin vermeyecek. Başbakanına ateş ettiler" dedi. Bakan Kılıç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Asla acımamız olmayacak. Nereye giderlerse gitsinler, nereye kaçarlarsa kaçsınlar. Bu milletin ahı onların boynundadır. Bunun bedelini er ya da geç ödeyecekler. Ülkemize karşı terör eylemine girişen, ülkemize karşı hainlik içine girenlerle bu alemde de diğer alemde de hesaplaşacağız. Dünyada da hukuk önünde hesap verecekler. Davalar Türkiye'de başladı. Hukuk sistemimiz, hukukumuz onları yargılıyor. Kaçtıkları deliklerden onları çıkarırken bu milletin asil evlatları, asıl askerleri ve polisleri onları öldürebilirdi. Aldılar, yargıya teslim ettiler. Yargılanıyorlar. Her biri tek tek hesap verecek. Bu millete ihanet etmenin bedeli neymiş görecekler" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞLARI SİZİN SEÇİMDE KONUŞACAĞINIZ KONULAR DEĞİLDİR"

"Bizimle dost, müttefik olduğunu dile getiren tüm ülkelerden bu mücadelede yanımızda olmalarını istemek hakkımızdır" diyen Bakan Kılıç, "Hollanda'da Rotterdam'da oradaki demokratik hakkını kullanan vatandaşımıza karşı Hollanda polisinin tavrını hepiniz gördünüz. Türkiye'de bir darbe girişimi oldu. F16'lar bomba yağdırdı. Helikopterler kurşun yağdırdı. Tanklar insanları ezdi. Biz yaptığımız görüşmeler ve toplantılar sonucunda Cumhurbaşkanımız ve Milli Güvenlik Kurulu'muzun tavsiye kararıyla olağanüstü hal ilan ettik. Bunlarla mücadele etmek için. Devletin içine sızmış olanlara karşı olağanüstü hal ilan ettik. Sokakta demokratik hakkını kullanan göstericilere değil. Toplanma hürriyeti çerçevesinde bir araya gelmiş ülkemizin ve bir ülkenin vatandaşlarına değil. Dün ne oldu da Hollanda‘da olağanüstü hal ilan ettiniz. Türkiye'ye ders vermeye gelince bu kadar kolay ders vermeye niyetine giriyorsunuz. Önce kendi yaptıklarınıza bakın sonra bizimle bu konularda konuşun" ifadelerini kullandı.
Hollanda Başbakanının sözlerini kendisine iade ettiğini bildiren Bakan Kılıç, "Hollanda'da bir seçim olabilir. O sizin işiniz. Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları sizin seçimde konuşacağınız konular değildir. Kendi iç işinizi kendiniz görün. Biz çok büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldık. Bu kolay bir şey değildir" açıklamasını yaptı" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...