Tgrt Haber
15 Ekim 2021 11:32

TikTok gerçeği ortaya çıktı: Fenomenler gerçek değil oyuncu

FourFont sosyal medya ve eğlence şirketi, TikTok'ta milyonlarca takipçisi ve izlenme sayısı olan fenomenlerin gerçek olmadığını itiraf etti. Şirket, 22 fenomen karakterin kurgudan ibaret olduğunu açıkladı.

TikTok gerçeği ortaya çıktı: Fenomenler gerçek değil oyuncu
tiktok,fenomen,oyuncu

Eğlence girişim ve sosyal medya şirketi FourFont TikTok'ta sahte karakterler kullandığını itiraf etti. Şirket, yaklaşık iki milyon takipçiye sahip ve yüz milyonlarca görüntüleme alan 22 kurgusal TikTok fenomenine sahip olduğunu duyurdu. TikTok'ta milyonlarca kişi tarafından izlenen ve gerçek sanılan fenomenler aslında birer karakterden ibaret... Karakterler şirket tarafından oluşturuldu ve şirketin hazırladığı senaryolara uygun bir şekilde hareket ediyorlar. Fenomenler, videolarının altına #fictional etiketini kullanıyor. Ancak hayranları takip ettikleri fenomenleri gerçek kişiler sanıyor. 

FourFont şirketinin kurucu ortağı IIan Benjamin, Insedir'a verdiği röportajda karakterlerin ve hikayelerin birbirleriyle bağlantılı olduklarını ve canlı bir ''duyuru partisinde'' bir araya geleceklerini belirtti. Benjamin'in itiraflarından biri de hikayelerin izleyicilerin karakterlere bağlanması için yazıldığı ve bu sayede videoların etkileşiminin arttığı oldu. Benjamin, hesapların 281 milyondan fazla görüntüleme aldığını söyledi.

TikTok gerçeği ortaya çıktı: Fenomenler gerçek değil oyuncu

En popüler karakterlerden bazıları arasında 490 binden fazla takipçisi olan Sydney (@sydneyplus), 112 binden fazla takipçisi bulunan Tia (@thatsthetia) ve 93 bin 100'den fazla takipçiye sahip Butler Darren (@butlerdarren) yer alıyor.

TikTok'ta fenomenler hem oyuncu hem yönetmen hem de yapımcı haline geliyorlar. Takipçilerin istekleri doğrultusunda da sıklıkla hikayelerinde güncelleme yapıyorlar.  Insider'a konuşan Tia'yı canlandıran Cameisha Cotton, konuya ilişkin şunları söyledi:

''Birçok çizelge çıkardım ancak böyle normal şekilde ilerleyebilirim çünkü ortada sadece küçük bir halka ışık ve iki küçük diğer ışıktan var.''

Şirketin kimseyi aldatmayı planlamadığını söyleyen Benjamin, takipçilerinin hikayelerin kurgu olduğunu bilmelerini istediğini, bu sayede daha çok eğlenebileceklerini söyledi. Ayrıca Benjamin, ''Biz buna sinema filmlerinin yalayan filmlere evrimi diyoruz'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...