Tgrt Haber
22 Aralık 2021 09:51

Gram altın için yeni tahmin: Almayın, bekleyin, bir şeyler olacak!

Altın fiyatları uzun süredir rekor kırmasıyla gündemde yer alıyordu. Hafta başında 1060 lira seviyesine kadar yükselmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla beraber 700 lira seviyelerine gerileyerek vatandaşın ilgi odağında kalmaya devam ediyor. “22 Aralık cumhuriyet, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar, kaç TL oldu?" sorularına cevap aramaya başlayan yatırımcılar son dakika gelişmelerini takip ederken gram altın tahmini için önemli bir değerlendirme geldi. Altın fiyatı için tahminde bulunan araştırmacı yazar Haluk Özdil yatırımcılara, Almayın. Bir şeyler olacak. Bekleyin..."

Gram altın için yeni tahmin: Almayın, bekleyin, bir şeyler olacak!
ALTIN,ons altın,gram altın,çeyrek altın,cumhuriyet altını

Ons altın ise geçtiğimiz hafta Amerikan Merkez Bankası’nın (Fed) Haziran ayından bu yana piyasalarda oluşturduğu faiz ve varlık alımı azaltılmasına ilişkin belirsizliğin son toplantı sonrası kalkmasıyla 1800 doların üzerine yükselmişti. Ancak altın fiyatları Salı günü biraz daha zayıf olan doların risk duyarlılığındaki iyileşmeye karşılık vermesiyle dar bir aralıkta sıkıştı ve Omicron varyantına bağlı vakalardaki artış yatırımcılar için endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Vadeli İşlem ve Emtia Piyasaları Uzmanı Zafer Ergezen, ons altın için Omicron ve Fed kararları gibi gelişmelere bakarak, 1796 doların önemli olduğunu ifade etti. Analist aynı zamanda ABD’de ve dünya çapında enflasyon korkularının arttıkça yukarı yönlü seyrin devam etmesini beklediğini söyledi. ABD’den gelecek istihdam verilerinin beklentileri karşılayamaması durumunda ons altında 1770 ve 1750 doların yeniden test edilebileceğini düşünüyor. Analist 2022 tahmini içinse 1500 dolar ve 2200 dolar tahminlerinin baskın olduğunu, ancak bunu belirleyecek olan şeyin yatırımcı hareketleri olduğunu belirtti.

Gram altın için yeni tahmin: Almayın, bekleyin, bir şeyler olacak!

GRAM ALTINDA DALGALI SEYİR

Gram altın haftaya dolar kurundaki rekordan destek alarak 1060 lirayı görmüştü. Ancak dün dolardaki düşüşü takip eden gram altın 648 lira seviyesine kadar çekildi. Kısa süre sonra bir miktar toparlanma yaşayan gram altın şu sıralar 700 lira seviyelerinde yatay hareket ediyor.

Çeyrek altın 22 Aralık Çarşamba günü 1,296 liradan satışa sunulurken, cumhuriyet altını ise 5 bin 313 liradan işlem görüyor. 

GRAM ALTIN İÇİN OCAK AYINI İŞARET ETTİ

Altın ve dolar hakkında değerlendirmede bulunan araştırmacı yazar Haluk Özdil yatırımcılara, “'Almayın. Bir şeyler olacak. Bekleyin' yorumunu yaptı.

Gram altın için yeni tahmin: Almayın, bekleyin, bir şeyler olacak!

Youtube kanalında konuşan Haluk Özdil, "Bugün olağanüstü bir durum yaşanıyor. Ben son videolarımda sakin olun demiştim. Yeni almak isteyenler ‘Beklesin, bir şeyler oluyor, olacak’ demiştim. Ve oldu. Bazı yerlerden duyuyorum. Tekrar yükselir diye. Bu konuda çok katılmıyorum. Büyük bir miktarda satış geldi. Taşlar yerine doğru oturuyor. Birileri bizimle oynuyor. Son dört gündür panik ile satış yapan dolara yatıranların psikolojilerini düşünmek istemiyorum. Bu olay artık şans olayına dönüştü. Sürekli alım satım yapanlar sıkıntı yaşayabilirler. Sırf bu kayıplar yüzünden aile için şiddete giden süreçler yaşanabilir. Tekrar ediyorum. Sakin olun. Elinizde ne varsa almayın. Tutun ve bekleyin. Anladığım kadarıyla Ocak sonrası bir hamle daha gelecek. Analizlerime göre yaşanabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...