Tgrt Haber
19 Ağustos 2022 09:15 - Güncelleme : 20 Ağustos 2022 16:37

Son dakika! Dolar kurundaki artış yine akaryakıtı vurdu: Motorine zam geliyor!

Son dakika haberi: Dolar kurundaki artış ve petrol fiyatlarındaki yükselişin ardından araç sahiplerine bir kötü haber daha geldi. Motorine bu gece yarısı  1 lira 7 kuruş zam gelmesi bekleniyor.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Dolar kurundaki artış yine akaryakıtı vurdu: Motorine zam geliyor!
motorin

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 14’ten 13’e indirmesinin ardından ardından dolar kurundaki artış ve Cenova petrol borsasındaki yükseliş nedeniyle motorine zam bekleniyor.

ZAMLAR POMPAYA YANSIYACAK

Sektör kaynaklarının aktardığına göre, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam gelmesi bekleniyor. Yeniden gelen zamın ardından fiyatlar pompaya yansıyacak. Benzinde ise bu gece fiyat değişimi beklenmiyor. 

Son dakika! Dolar kurundaki artış yine akaryakıtı vurdu: Motorine zam geliyor!

ZAM VE İNDİRİM AYNI ANDA YAŞANDI

Motorine Çarşamba günü 76 kuruş zam, benzine ise 83 kuruş indirim gelmişti. 

GÜNCEL MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI

76 kuruşluk zam sonrası ortalama motorin fiyatları:

İstanbul'da 24 liraya, Ankara'da 24,11 liraya ve İzmir'de ise 24,12 liraya yükseldi. 

Benzine yapılan 83 kuruşluk indirim sonrası ortalama fiyatlar:

İstanbul'da litre fiyatı 20,33 liraya, Ankara'da 20,45 liraya, İzmir'de 20,44 liraya düştü.

İstanbul LPG litre fiyatı:

Anadolu Yakası'nda 11,1 TL, Avrupa Yakası'nda 11,35 TL, Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL, İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04 TL..

PETROLE 'ABD TALEBİ' DOPİNGİ

Öte yandan, petrolde küresel ekonomiye ilişkin yavaşlama endişelerini ABD'de toparlanan talep göstergeleri dengeledi.

Petrol, ekonomik yavaşlamaya ilişkin süregelen endişelere karşın ABD talebindeki iyileşme işaretleri pozitif etki yaparken, bu etkinin fiyatları pozitif bölgeye henüz taşıyamadığı görüldü.

ABD HAM PETROLÜNDE YÜZDE 2 DÜŞÜŞ

ABD ham petrolü haftanın son işlem gününde 90 dolara geriledi. ABD ham petrolünde bu hafta yaklaşık yüzde 2 düşüş gerçekleşti. Brent petrol de 96 dolar seviyelerine çekildi.

Son dakika! Dolar kurundaki artış yine akaryakıtı vurdu: Motorine zam geliyor!

Pompa fiyatlarındaki düşüşün ardından ABD'de akaryakıt talebi canlanırken, ekonomik büyümenin zayıflamasıyla ilgili endişeler piyasada devam ediyor. Piyasa aktörleri ayrıca, ham petrol akışına yol açabilecek İran nükleer anlaşmasında herhangi bir ilerleme olup olmadığını da izliyor.

“SINIRLI YEDEK PETROL ENDİŞE KAYNAĞI”

S&P Global Commodity Insights Enerji Danışmanlığı Başkan Yardımcısı Victor Shum, "Zayıf talep artışı arz endişelerini azaltmış olsa da, sınırlı yedek petrol üretim kapasitesi bu yılın geri kalanı ve 2023 için bir endişe kaynağı" dedi.

Shum, İran'ın daha yüksek ihracatı, daha zayıf Çin talebi veya Rus arzındaki ciddi değişikliklerin dengeyi değiştirebileceğini ve fiyatlarda keskin bir değişime yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...