Tgrt Haber
06 Temmuz 2022 14:35 - Güncelleme : 06 Temmuz 2022 14:43

2022 Temmuz zamlı ek ders ücreti ne kadar oldu? İşte gündüz, gece ek ders ve nöbet ücretleri

2022 enflasyon verilerinin açıklanmasının akabinde en düşük memur ve emekli maaşları belli olurken öğretmen maaşlarına yüzde 41.85 zam yapıldı. Öğretmen maaşlarının artmasıyla birlikte "2022 Temmuz zamlı ek ders ücreti ne kadar oldu? Gündüz, gece ek ders ve nöbet ücretleri kaç TL oldu?" soruları gündeme geldi. İşte temmuz zammıyla birlikte öğretmen ek ders ücretleri…

Editör: Hacer Tonay / Kaynak: TGRT Haber
öğretmen,ek ders,zam,öğretmen maaşı

Temmuz ayı enflasyon verilerinin belli olmasının ardından öğretmenlerin maaşlarına yapılacak olan zam da belli oldu. Öğretmenlerin maaşlarına yapılan zamla birlikte en önemli gelir kalemlerinden birisi olan ek ders ücretleri de artırıldı. Ek ders ücretlerine yapılan zammın ardından "2022 Temmuz zamlı ek ders ücreti ne kadar oldu? Gündüz, gece ek ders ve nöbet ücretleri ne kadar oldu?"  sorularının aramaları hız kazandı. İşte detaylar…

2022 TEMMUZ ZAMLI EK DERS ÜCRETİ NE KADAR?

Enflasyon verilerinin belirlenmesinin akabinde öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranları netleşti. En düşük öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı 41,85 olurken ek ders ücretlerinde de artış yapıldı. Ek ders ücretleri her yıl ocak ve temmuz aylarında öğretmen maaşlarına yapılan zamla birlikte artıyor. Öğretmen maaşlarına yapılan zamlara ek zam da dahil edilirse yüzde 43'ü bulabilir. 15 saat dersin dışında girilen her ders için öğretmenlere ek ders ücreti veriliyor.

MEB bünyesinde görevli 1.2 milyon öğretmen Ocak ayında maaşlarına yüzde 35 oranında zam almıştı. Bu zamla birlikte öğretmen ek ders ücretleri de artmıştı. Yüzde 15'lik dilim ile gündüz ek ders ücreti 27,77 TL nöbet ücreti ise 27,77 TL olmuştu. Temmuz ayında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ile memurlara yapılacak zam oranı belli oldu. Buna göre ek zam olmadan memurlara ve öğretmenlere yüzde 41,85 oranında zam yapılacak.

2022 Temmuz ayında öğretmen maaşlarına yapılan zamla birlikte ek ders ücretlerine de yüzde 40 oranında bir artış bekleniyor. İşte tahminlere göre Temmuz ayından itibaren 2022-2023 eğitim öğretim yılında geçerli olacak olan ek ders ücretleri...

2022 TEMMUZ ZAMLI EK DERS ÜCRETİ, NÖBET ÜCRETİ KAÇ TL OLDU?

Yüzde 40 oranında bir artış yapılacağı varsayımı ve tahmini ile öğretmen ek ders ücretleri aşağıdaki gibi olacaktır .(Aşağıdaki hesaplamalar %15'lik vergi dilimine göre hesaplanmıştır)

  • Gündüz Ek Ders Ücreti: 38.878 TL
  • Gece ek ders ücreti: 42 TL
  • Sınav Görevi: 38.878 TL
  • Belleticilik: 38.878 TL
  • Ders Dışı Egzersiz: 38.878 TL
  • Nöbet Görevi (Gündüz): 38.878 TL
  • Özel eğitim ek ders ücreti: 48 TL
  • Takviye kursu ek ders ücreti: 78 TL
  • Sözleşmeli öğretmen ücreti: 33 TL

NOT: Yukarıda belirtilen rakamlar tahmini rakamlardır. Ek ders ücretlerine dair resmi rakamlar ilerleyen günlerde resmiyet kazanacak.

SAAT SAAT 2022 EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN

BRÜT EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Enflasyon zam oranlarının açıklanmasının ardından öğretmen brüt ek ders ücreti de 46 TL'ye kadar çıkabilir. Öğretmen maaşlarına yapılacak zam oranı ve öğretmen ek ders ücretlerine yapılacak artış hesaplamalar tamamlandıktan sonra netlik kazanacak.

EK DERS ÜCRETİ NEDİR?

Öğretmenler haftalık maaş karşılığı 15 saat derse girmek zorundadır. 15 saat dersten fazla girilen her ders için öğretmenlere ek ders ücreti ödemesi yapılır. Ek ders ücreti ayrı olarak hesaplanır ve maaştan farklı olarak öğretmen hesaplarına yatar. Ek ders ücreti öğretmen gelirlerinde önemli bir yere sahiptir.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...