Tgrt Haber
21 Temmuz 2022 11:38 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 17:09

Tesla'dan kripto para piyasasını karıştıran hamle: Bitcoinlerin yüzde 75'i satıldı, Elon Musk sebebini açıkladı

Twitter ile davalık olan Elon Musk'ın şirketi Tesla, Kripto para dünyasını karıştıracak hamle yaptı. Tesla, elindeki Bitcoin’lerin yüzde 75’ini sattı. Elon Musk yaptığı açıklamalarda, Çin'deki pandemiden dolayı kaynaklı belirsizliği gerekçe gösterdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Tesla'dan kripto para piyasasını karıştıran hamle: Bitcoinlerin yüzde 75'i satıldı, Elon Musk sebebini açıkladı
Tesla,Elon Musk,kripto para,Bitcoin

Sosyal medya devi Twitter ile davalık olan Elon Musk’ın şirketi Tesla, Kripto para piyasasını alt üst etti. Elektrikli araç üreten ve satan ABD merkezli şirket Bitcoin hamlesiyle şaşırttı. Bünyesinde en çok Bitcoin tutan kurumsal şirket, 2022 yılı ikinci çeyreği için açıkladığı gelir raporunda BTC varlıklarının yüzde 75’ini sattığını açıkladı. Şirketin verilerine göre satım sonrası şu anda sadece 218 milyon dolar değerinde kripto varlığı bulunuyor.

Bitcoin varlıklarını yaklaşık 936 milyon dolara satan Tesla geçtiğimiz aylarda ABD’nin sermaye piyasası otoritesi olan SEC’e 1.99 milyar dolarlık Bitcoin’i olduğunu bildirmişti.

NEDEN SATILDI?

Şirketin, Kripto piyasasında stratejik değişikliğe gitmek istediği öne sürüldü. Tesla CEO’su satışa gerekçe olarak Çin’de çıkan koronavirüs ve pandemi kaynaklı kesintiler nedeniyle nakit varlıkları arttırma çabasını gösterdi. Ayrıca Tesla’nın Dogecoin varlıklarını koruduğunu da hatırlattı. 

Tesla, Şubat 2021'de yaptığı açıklamada 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını duyurmuştu. Aynı çeyrek içinde elindeki Bitcoin'lerin yüzde 10'unu satarak bilançosuna 272 milyon dolar giriş sağlamıştı. Şirketin elinde 42 bin civarında Bitcoin bulunuyordu.

Şubat ayında dev şirket, Bitcoinleri ortalama olarak 31 bin 700 dolardan kasasına koymuştu. Bitcoin’lerin 29 bin Dolar seviyesinden elden çıktığı tahmin ediliyor.

SON KARAR DEĞİL

Satış sonrası Bitcoin değer kaybetti ve 22 bin dolara doğru düşüş yaşadı. Elon Musk Bitcoin alımı için ilerleyen dönemleri beklediklerini bu satışın son karar olmadığını belirtti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...