Tgrt Haber
19 Aralık 2021 20:53

Dev derbide kazanan çıkmadı! Maç Sonucu: Fenerbahçe 2-2 Beşiktaş

Süper Lig'in 17. hafta kapanış mücadelesi dev bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, konuk ettiği Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında yara aldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini penaltıdan Mesut Özil ve Berisha attı. Beşiktaş'ın gollerini ise Josef de Souza kaydetti.

Dev derbide kazanan çıkmadı! Maç Sonucu: Fenerbahçe 2-2 Beşiktaş
Süper Lig,Fenerbahçe,derbi,Beşiktaş

Süper Lig'in 17. hafta kapanış mücadelesi dev bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, konuk ettiği Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak zirve yarışında yara aldı. Sarı-lacivertlilerin gollerini penaltıdan Mesut Özil ve Berisha attı. Beşiktaş'ın gollerini ise Josef de Souza kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 28 yapsa da lider Trabzonspor ile olan puan farkı 14'e yükseldi. Beşiktaş ise puanını 25 yaptı ve liderle olan puan farkı 17'ye çıktı.

FENERBAHÇE KÖŞE VURUŞU KULLANAMADI!

Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında derbide Beşiktaş'ı ağırlayan Fenerbahçe, rakibiyle 2-2 berabere kalarak 2 puan kaybetti ve lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde kaldı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan sarı-lacivertliler, 14. dakikada yıldız oyuncusu Mesut Özil'in penaltıdan attığı golle öne geçti. Beşiktaş'ta Josef de Souza'nın 25. dakikadaki golüne engel olamayan sarı-lacivertliler, 30. dakikada Mergim Berisha'nın golüyle yeniden öne geçti ve devreye 2-1 galip girdi.

İkinci yarıya durgun başlayan sarı-lacivertliler, 59. dakikada Josef de Souza'nın golüne engel olmadı ve maçta eşitlik oldu. Kalan bölümde gol bulmayı başaramayan Fenerbahçe, 2 kez öne geçtiği mücadeleden 1 puanla ayrıldı.

Ligde 16. haftada Gaziantep FK'ye 3-2 yenilerek Trabzonspor ile puan farkını azaltma avantajını yitiren sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile 2-2 berabere kalarak Trabzonspor'un 3 puan aldığı haftada 2 puan daha kaybetti.

Fenerbahçe, bu beraberlikle puanını 28 yaparak haftayı 5. sırada kapattı ve lider Trabzonspor'un 14 puan gerisine düşerek zirve yolunda yara aldı.

Sarı-lacivertli takımın derbiyi köşe vuruşu kullanmadan tamamlaması dikkati çekti.

MESUT'UN 6. GOLÜ

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, ligdeki 6. golünü Beşiktaş ağlarına gönderdi.

Sarı-lacivertlilerin 12. dakikada kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçen yıldız isim, 14. dakikada topu filelerle buluşturdu.

Mesut, böylece ligdeki 14. maçında 6. golüne ulaştı.

BERİSHA GEÇ AÇILDI

Fenerbahçe'nin sezon başında transfer ettiği Mergim Berisha, gollerine devam etti.

Sarı-lacivertliler katıldıktan sonra alışma sürecinde bekleneni veremeyen ve tepki alan golcü oyuncu, son dönemde gol yollarında açıldı.

Ligde Fenerbahçe formasıyla 3. golünü Beşiktaş karşısında atan 23 yaşındaki oyuncu, Avrupa'da da takımına 2 golle katkı verdi.

SAHADA GERGİNLİK YAŞANDI

Derbinin 75. dakikasında iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı.

Beşiktaş'ın kazandığı bir serbest vuruş sırasında ceza sahası içinde toplanan oyunculardan Serdar Aziz ve Michy Batshuayi arasında itişme oldu.

Hakem Fırat Aydınus iki oyuncuyu da uyarırken, taraflar 77. dakikada bir kez daha gerginlik yaşadı.

Aydınus, bu sefer iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

YÖNETİM İSTİFA SESLERİ

Fenerbahçeli taraftarlardan maçın son bölümünde istifa sesleri yükseldi. Öncelikle "Yönetim istifa" şeklinde bağıran sarı-lacivertli taraftarlar, daha sonra Kulüp Başkanı Ali Koç'u istifaya davet etti.

BEŞİKTAŞ LİDERİN 17 PUAN GERİSİNE DÜŞTÜ!

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasındaki derbi maçta Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

Rakibi karşısında iki defa geriye düşen siyah-beyazlı ekip ikinci yarıda etkili bir oyun sergiledi. İlk yarıyı 2-1 geride tamamlayan Beşiktaş, Josef de Souza'nın iki golüyle sahadan 2-2 berabere ayrıldı.

Bu sezon dördüncü kez rakipleriyle berabere kalan Beşiktaş, puanını 25'e yükseltti.

Süper Lig'de 10. kez puan kaybı yaşayan siyah-beyazlı ekip, 42 puanla lider durumda bulunan Trabzonspor'un 17 puan gerisine düştü.

ÖNDER KARAVELİ YÖNETİMİNDE 4 PUAN

Beşiktaş, 19 Yaş Altı Teknik Sorumlusu Önder Karaveli yönetimindeki 2 maçta 4 puan topladı.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın istifasının ardından görev verilen Karaveli yönetiminde geçen hafta Yukatel Kayserispor'u 4-2 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 17. haftada ise derbide Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

SON 7 MAÇ 6. PUAN KAYBI

Beşiktaş, ligdeki son 7 maçında altıncı kez puan kaybı yaşadı.

Geçen hafta Yukatel Kayserispor'u mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa (1-1) ve Fenerbahçe (2-2) maçlarını beraberlikle tamamladı.

Beşiktaş son 7 maçta Atakaş Hatayspor'a (0-1), Trabzonspor'a (1-2), Aytemiz Alanyaspor'a (0-2) ve GZT Giresunspor'a (0-4) mağlup oldu.

SON DÖNEMDEKİ DERBİ MAÇLARDA KOLAY YENİLMİYOR

Beşiktaş son dönemde derbi maçta yenilmeme geleneğini sürdürdü.

Siyah-beyazlı ekip, son 7 sezonda teknik direktörler Şenol Güneş, Abdullah Avcı ve Sergen Yalçın'nın yanı sıra teknik sorumlu Önder Karaveli yönetiminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile 26 derbi maçına çıktı.

Söz konusu 7 sezondaki 26 derbi maçta Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı 12 galibiyet elde eden Beşiktaş, 8. kez sahadan beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlı ekip, iki rakibine bu dönemde 6 kez mağlup oldu.

Bu periyotta Fenerbahçe ile 13 maça çıkan Beşiktaş, bunların 4'ünü kazandı. Rakibi karşısında 6 maçtan beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar, söz konusu karşılaşmalarda 3 kez mağlup oldu.

Beşiktaş, son 7 sezonda Galatasaray karşısında ise daha başarılı performans sergiledi. Sarı-kırmızılı rakibini 8 defa yenen siyah-beyazlı ekip, 2 maçı berabere tamamladı. Beşiktaş, son 7 sezonda Galatasaray'a 3 kez yenildi.

Bu sezonun ilk derbi maçında Galatasaray'ı evinde 2-1 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı ve 2 derbi maçında 4 puan topladı.

Siyah-beyazlı ekip ayrıca Fenerbahçe'ye son 4 maçta mağlup olmadı. Bu sezon rakibiyle berabere kalan siyah-beyazlı ekip, geçen sezonki karşılaşmaları 4-3'lük galibiyet ve 1-1 beraberlikle tamamladı.

2019-2020 sezonunda ikinci yarısında rakibini 2-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, ilk yarıdaki derbi mücadelesinde ise Fenerbahçe'ye 3-1 yenilmişti.

KALESİNİ YİNE KAPATAMADI

Beşiktaş ligde üst üste 13. maçta kalesini gole kapatmayı başaramadı. Sezonun ilk 4 maçında iyi savunma yaparak rakiplerine gol izni vermeyen siyah-beyazlı takım, söz konusu 13 maçta toplam 26 golü kalesinde gördü.

JOSEF'DEN 4. DERBİ GOLÜ

Beşiktaş adına 1-1 ve 2-2'lik skorlarda golü atan isim olan Josef de Souza, derbi maçlarda dördüncü kez gol sevinci yaşadı.

Brezilyalı futbolcu, geçen sezon Beşiktaş'ın Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçta fileleri bir kez havalandırmıştı.

Süper Lig'de daha önce Fenerbahçe forması giyen Josef, 2016-2017 sezonunda sarı-lacivertli takımın Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendiği karşılaşmada da golü atan oyuncu olmuştu.

Josef, siyah-beyazlı formayla bu sezon ayrıca Adana Demirspor maçında gol atma sevinci yaşadı.

VİDA'DAN BÜYÜK HATA

Beşiktaş, tecrübeli savunma oyuncusu Domagoj Vida'nın büyük hatası sonrası 2-1 geriye düştü.

Fenerbahçe savunmasından atılan uzun topta Vida, rakibinin baskısı sonrası topu kalecisi Ersin'e göndermek istedi. Vida'nın vuruşunda kısa düşen topu Rossi aldı ve bu oyuncunun pasında Berisha meşin yuvarlağı 28. dakikada filelere gönderdi.

NECİP UYSAL SAKATLANDI

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Necip Uysal oyuna devam edemedi.

Fenerbahçe hücumu sırasında Mesut Özil'den topu almaya çalışırken sakatlanan Necip, tedavisinin ardından oyuna döndü. Bir süre sonra tekrar kendini yere bırakan siyah-beyazlı oyuncu, 23. dakikada yerini Serdar Saatçı'ya bıraktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Fenerbahçe ceza sahasının sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşta Ghezzal'ın kaleye gönderdiği şutta, top az farkla auta çıktı.

12. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Bir hava topunda Larin'in ceza sahası içinde meşin yuvarlağa eliyle temas etmesinin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi.

14. dakikada penaltı atışında topun başına geçen Mesut Özil, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

25. dakikada Beşiktaş'ın golü geldi. Fenerbahçe ceza sahası sol çaprazında Batshuayi'nin kontrol etmek istediği top Josef'in önünde kaldı. Siyah-beyazlı futbolcu çaprazdan düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1.

30. dakikada Fenerbahçe skoru 2-1 yaptı. Vida'nın kendi yarı alanının ortalarının sol tarafından kalecisine oynamak isterken kısa düşen pasını kapan Rossi'nin çaprazdan vuruşunda kalesini terk eden kaleci Ersin Destanoğlu'na çarpan top Berisha'nın önüne düştü. Sarı-lacivertli oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek takımını yeniden öne geçirdi: 2-1.

45. dakikada Batshuayi'nin sol çaprazdan şutunda, kaleci Berke Özer son anda topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-lacivertlilerin 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

49. dakikada Pjanic'in soldan kullandığı köşe vuruşunda Vida topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.

58. dakikada Fenerbahçe ceza sahası dışının sol çaprazından kullanılan serbest vuruşta, Ghezzal'ın vuruşunda top kalenin üst köşesinden dışarı çıktı.

59. dakikada Rıdvan Yılmaz'ın soldan yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükselen Josef, kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi: 2-2.

88. dakikada Szalai'nin pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Serdar Dursun'un şutunda, kaleci Ersin yakın direğin köşesinde topu kurtardı.

89. dakikada Pjanic'in ceza sahası dışı sol çaprazından şutunda, top az farkla auta gitti.

90+5. dakikada ceza sahası sol çaprazında topu önünde bulan Batshuayi'nin şutunda, top direğe çarparak auta çıktı.

Derbi 2-2 beraberlikle tamamlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...