Tgrt Haber
09 Kasım 2021 20:09

Fenerbahçeli Enner Valencia'ya sürpriz talip

Son dakika Fenerbahçe transfer haberi: Sarı-lacivertlilerin Ekvadorlu yıldızı Enner Valencia, sezona fırtına gibi başlayan ve attığı gollerle takımına kritik puanlar kazandıran Ekvadorlu golcü Enner Valencia, son haftalarda yaşadığı sakatlıklardan dolayı düzenli olarak ilk 11'de yer alamamıştı. Yıldız isim için sürpriz bir transfer iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre Premier Lig ekibi, Fenerbahçeli Enner Valencia'yı listesine aldı ve ocak transfer sezonunda resmi teklif yapmaya hazırlanıyor.

Fenerbahçeli Enner Valencia'ya sürpriz talip
Fenerbahçe,Wolverhampton,Premier Lig,Süper Lig,Enner Valencia

Süper Lig'in 12. haftası itibarıyla 20 puanla 7. sırada bulunan Fenerbahçe, sezon olarak Kayserispor ile evinde karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 2-2'lik eşitlikle ayrılmıştı. Milli araya istediği gibi giremeyen sarı-lacivertli ekip, bir yandan teknik direktör konusuyla ilgilenirken, diğer yandan da ara transfer sezonunda yapılacak transferler için hazırlık yapıyor.

SÜRPRİZ İDDİA!

Kanarya'nın bir santrfor takviyesi yapmak istediği bilinirken, diğer yandan da sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Enner Valencia'ya, İngiltere Premier Lig'den talip çıktı. Bola Vip'de yer alan habere göre Fenerbahçeli golcü Enner Valencia için bonservis pazarlıklarının da başlayacağı iddia edildi.

Haberde, "Enner Valencia, Fenerbahçe'de iyi bir form grafiği yakaladı ve Türk kulübünün taraftarlarının en sevdiği isimler arasında yer alıyor. Enner Valencia, bu sezon toplamda 14 maça çıkarken 7 gol kaydetti ve şu anda Fenerbahçe'nin en golcü futbolcusu konumunda bulunuyor. 'Superman' lakaplı yıldız, İngiltere, Meksika ve Türkiye'de forma giydi. Oynadığı tüm takımlarda başarılı oldu ve camiaları tarafından sevilen bir isim oldu. Valencia'nın Meksika'dan yeniden Avrupa'ya dönüşü, eskisi gibi transfer trafiğinin açılmasına sebep oldu. Fenerbahçe'de yakaladığı başarılı form grafiğiyle beraber Premier Lig takımlarının yeniden gözüne girdi." denildi.

WOLVERHAMPTON PEŞİNDE

Edinilen bilgilere göre Enner Valencia'ya İngiltere Premier Lig ekibi Wolverhampton, ocak transfer sezonunda teklif yapacak. Ekvadorlu forvetin Fenerbahçe ile 2023'e dek sözleşmesi bulunuyor. Bu nedenle İngilizler, Valencia için Fenerbahçe ile pazarlık masasına oturacak.

Mevcut transfer piyasasında Valencia'nın bonservisi, 4.5 milyon euro bandında seyrediyor. Eğer Fenerbahçe bu rakamı kabul ederse, Wolves ödemeye onay verecek ve bu miktar onlar için sorun oluşturmayacak."

ENNER VALENCIA KİMDİR?

4 Kasım 1989'de San Lorenzo'da dünyaya gelen Valencia, 1.77 boyunda ve santrfor bölgesinde forma giyiyor. Sağ ayağını etkili bir şekilde kullanabilen Valencia, tercih edilmesi halinde kanatlarda da görev alabiliyor. Kariyerine CD Caribe Junior U20'de başlayan Valencia daha sonra; CS Emelec, CF Pachuca, West Ham United, Everton, Tigres ve Fenerbahçe'de oynadı. Valencia, Everton'da 23 maç 3 gol 2 asist, Pachuca'da 24 maç 18 gol 2 asist, Fenerbahçe'de 49 maç 20 gol 7 asist, West Ham'da 68 maç 10 gol 7 asist, Emelec'te 117 maç 23 gol 21 asist, Tigres'te 118 maç 34 gol 14 asistlik istatistiğe sahip.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...