• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    1120
  • down
    USD
    7.6147
  • down
    EURO
    8.869
  • down
    GBP
    9.7739
  • down
    Altın
    455.906
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 17.12.2013 - 10:08 Yorum : 0

İşte genç ve güzel kalmanın sırrı

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca:'Domatesin içinde bulunan maddeler güzellik ve gençlik verir' dedi.

İşte genç ve güzel kalmanın sırrı

Uzman Diyetisyen İpek Ağaca, zayıf olmanın artık yeterli olmadığını genç ve güzel bir beden için iyi beslenmenin şart olduğu belirterek, "Domatesin içinde bulunan maddeler güzellik ve gençlik verir" dedi. Ağaca yaptığı açıklamada, renklere göre beslenilmesi gerektiğini ifade etti.
Ağaca, zayıf olmanın artık yeterli olmadığını genç ve güzel bir beden için iyi beslenmenin şart olduğunu söyleyerek, "Kırmızı, enerjinin rengidir bu yüzden domates hayatımızda mutlaka olmalıdır. Domatesin içinde bulunan maddeler güzellik ve gençlik verir. Mevsimi dışında da dometes tüketilmemeli, bu durumlarda püresi, konservesi ve salçası tercih edilebilir" diye konuştu. Ağaca, mor renk olarak ise narın bir meyve olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:"Antioksidanı en yüksek gıdalardan birisidir. Günde en az yarım porsiyon nar gençlik ve güzellik için önemlidir. Turuncu beslenme dediğimizde ise havuç, hurma, kuru kayısı gibi ürünler antioksidan içerdiği için gençlik ve güzellik sağlar. Beyaz gıdalar ismi gibi temizlik yani detoks için gereklidir. Beyaz gıdalar arasında sayabileceğimiz; armut, elma, ayva, kereviz, soğan, sarımsak gibi gıdalar mutlaka tüketilmelidir. Kahverengi gıdalar arasında yer alan kakao ve kahve sağlık için faydalıdır. Günde iki üç fincan tüketilebilir. Yeşil gıdalardan kivi, maydonaz ve roka mutlaka tüketilmelidir. Özellikle kivi C vitamini çok yüksek bir meyvedir. Siyah gıdalar, özellikle siyah erik ve siyah üzümün antioksidan gücü yüksektir. Her gün mutlaka tüketilmelidir."Ağaca zayıf ve genç kalabilmek için ara öğün olarak ise siyah erik ve kuru siyah üzüm tercih edilmesi gerektiğini anımsatarak, "Kışın ne kadar unutsak da su içmeye devam etmeliyiz. Günde mutlaka 10 bardak su içilmelidir" dedi.

 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber