Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 16:55

MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MEB aşçı ve personel alımı başvuru şartları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Eylül tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim öncesi insan kaynağı ve altyapı ihtiyaçlarını gidermeye yönelik aşçı ve yardımcı personel alımı yapacaklarını duyurması akıllara ''MEB aşçı ve yardımcı personel alımı ne zaman yapılacak? MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuru şartları nelerdir?'' sorularını getirdi.

MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MEB aşçı ve personel alımı başvuru şartları nelerdir?
MEB,,erdoğan,,milli eğitim bakanı,,personel,

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakanlığa bağlı pansiyonlarda personel ihtiyacının ön plana çıktığını bildirdi. Yüz yüze eğitim öncesinde tüm okul ve kurumlarda insan kaynakları ve alt yapıya dair çalışmalar yapılacağını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim öğretim yılı başlamadan önce tüm eksikliklerin giderildiğini söyledi. Peki MEB aşçı ve yardımcı destek personeli alımı ne zaman yapılacak? MEB yardımcı destek personeli ne iş yapar? İşte MEB aşçı ve personel alımı hakkında bilmeniz gerekenler. 

MEB AŞÇI VE YARDIMC PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?  

Cumhurbaşkanı Erdoğan 22 Ağustos Pazar günü sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 5 bin 872 aşçı ve yardımcı destek personeli alımı yapacağını duyurdu. Yüz yüze eğitim öncesi öğrencilerin daha iyi hizmet almalarını sağlamak adına pansiyonlara personel alımı yapacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Eylül'de tüm kademe ve sınıf seviyelerinde eğitime başlayacaklarını hatırlatırken tüm önlemleri aldıklarını duyurdu. Tüm il ve ilçelere finansman desteğinin gönderildiğini söyledi. Yüz yüz eğitim öncesi MEB pansiyonlarında personel ihtiyacının giderilmesine yönelik 5 bin 872 aşçı ve yardımcı destek personeli alınacağı duyuruldu.  

MEB aşçı ve yardımcı personel alımı için henüz başvuru tarihi açıklamadı. Başvuru tarihleri ve MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuru şartlarının önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor.  

MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MEB aşçı ve personel alımı başvuru şartları nelerdir?

MEB YARDIMCI DESTEK PERSONELİ NE İŞ YAPAR?  

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen MEB yardımcı destek personeli iş tanımı: 

  • 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümleri çerçevesinde, kiralama ve satın alma işlerini yürütmek, temizlik, güvenlik, aydınlatma, ısınma, onarım, taşıma ve benzeri hizmetleri yapmak veya yaptırmak, 
  • Bakanlığın taşınır ve taşınmazlarına ilişkin işlemleri ilgili mevzuat çerçevesinde yürütmek,  
  • Genel evrak, kozmik büro ve arşiv faaliyetlerini düzenlemek ve yürütmek, 
  • Bakanlık sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini planlamak ve yürütmek, 
  • Ders kitaplarını, kaynak ve yardımcı eğitim dokümanlarını, ders ve laboratuvar araç ve gereçleri ile basılı eğitim malzemelerini, makine, teçhizat ve donatım ihtiyaçlarını temin etmek, 
  • Bakanlığa bağlı döner sermaye işletmeleri ile ilgili işleri yürütmek, 
  • Bakan tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek. 

MEB aşçı ve yardımcı personel alımı ne zaman yapılacak? MEB aşçı ve yardımcı personel alımı başvuru şartları nelerdir? sorularını yanıtladık. Siz de MEB personel alımı hakkında sorularınızı yorulara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...