Tgrt Haber
19 Kasım 2021 16:33

Starbucks dijitalleşti: İlk kasasız şube açıldı

ABD'de Amazon'la işbirliğine giden kahve zinciri Starbucks, ilk kez ABD'de kasasız şube açtı. Kahveleri baristalar yapacak fakat ödemeler dijital ortamda gerçekleşecek.

Starbucks dijitalleşti: İlk kasasız şube açıldı
starbucks,,dijital,,şube,,abd,

Dijitalleşen dünyada birçok marka teknolojiyi de yakalamak adına değişime gidiyor. Son olarak ünlü kahve zinciri Starbucks, ABD'de yeni bir adım atarak kasasız şube açtı. Amazon ile işbirliği yapan Starbucks, Amazon Go'ların bir benzeri şeklinde çalışan ilk kasiyersiz mağazasını New York'ta açtı. Kasasız Starbucks'ın şubesinde müşteriler arzu ederlerse oturma imkanı da bulacak, gel al servis de olacak. Yeni Starbucks şubesini diğerlerinden ayıran tek özelliğinin 'kasasız' olması...

Starbucks dijitalleşti: İlk kasasız şube açıldı

Starbucks, Amazon ile bu işbirliğini gelecek seneye de taşıyarak 2022 yılında en az iki kasasız şube daha açmayı hedefliyor. Bu şubeler ise yine ABD'de bulunacak. Kasasız şubede kahveler yine baristalar tarafından hazırlanacak fakat kasada ödeme sırası olmayacak. 

Starbucks dijitalleşti: İlk kasasız şube açıldı

Öte yandan yapay zekâ, robotlar ve dijital ekranların giderek artan ağırlığı ile birçok marka benzer denemeler yapıyor. White Castle zinciri Miso Robotics işbirliği ile robotik kollarla yemek pişirmeyi test ederken, Domino's Pizza teslimat için kendi kendini süren araçları deniyor. IBM de McDonald's için arabaya servis alanlarına otomatik sipariş alma sistemi geliştiriyor.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...