Tgrt Haber
12 Aralık 2021 11:47

Twitter, canlı sohbet odalarını kontrol edemiyor

Sosyal medya devi Twitter, 'Spaces' isimli canlı sesli sohbet özelliğini denetlemeye çalışıyor. Çünkü uygulamada nefret söylemleri gittikçe artıyor.

Twitter, canlı sohbet odalarını kontrol edemiyor
teknoloji,twitter,clubhouse,canlı sohbet odası,twitter spaces

Washington Post’un haberine göre Twitter, rahatsız edici aşırıcı konuşmaların yapıldığı ve yanlış bilgilerin yayıldığı canlı sesli sohbetleri dinlediğini bildirdi. Şirket yetkilileri, pek çok sohbet odasında çeşitli grupların aşağılandığı tespit etti. 

Bununla birlikte aslında Twitter, kuralları ihlal eden canlı sesli sohbetleri bildirmemize yani şikayet etmemize izin veriyor. Bildirilen sesli sohbetlerin bir kopyasını şirket, kural ihlallerini incelemek için en az 30 gün boyunca saklıyor. 

Ayrıca Twitter, Spaces başlıklarındaki rahatsız edici anahtar kelimeleri tespit etmek için yazılım da kullanıyor. Ancak platformda gerçek zamanlı sesi tarayan insan moderatörlerin veya teknolojisinin yokluğu büyük bir boşluğa neden oluyor. 

YAZILIM HATASI İŞLERİ ZORLAŞTIRDI

Şirket, kuralları ihlal edenleri tespit etmek için daha fazla çaba harcadığını duyurdu. Twitter sözcüsü CNET'e verdiği demeçte, yazılımda hatalar keşfettiklerini ve bu hatanın, kuralları ihlal eden sesli sohbetleri kaldırmayı geciktirdiğini söyledi.

Twitter, canlı sohbet odalarını kontrol edemiyor

Twitter, canlı ses uygulaması Clubhouse'un popülaritesinin artmasıyla Kasım 2020'de Spaces'ı test etmeye başlamıştı. Bu arada, Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey ise geçtiğimiz ay CEO görevinden istifa etti ve şirketin CEO’su Parag Agrawal oldu. Agrawal, görevine başlar başlamaz yeni projeleri gündeme getirdi. 

Sosyal medya devi, TikTok benzeri video akış özelliğini test etmeye başladı. Ancak şimdiden birçok kullanıcı bu özelliğin gelecek olmasını eleştirdi. Çünkü mikroblog sitesi olarak hayata geçirilen platformda kullanıcılar daha çok kendilerini yazıyla ifade etmek istiyor. Bununla birlikte, kullanıcılar platformun görsele dayalı Instagram, TikTok gibi uygulamalardan farklı olması konusunda ısrarcı. 

Ayrıca Twitter, Slack benzeri işe dayalı mesajlaşma platformu Quill'i satın aldı. Twitter'ın direkt mesajları geliştirmesi bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...