Tgrt Haber
25 Ocak 2022 11:47

Twitter'da yeni dönem: 'Flock' özelliği geliyor

Dünyanın en popüler haberleşme uygulamalarından Twitter, yeni bir özellik üzerine çalışıyor. Şu anda geliştirme aşamasındaki bu özelliğin adı 'Flock'. Sadece seçilen kullanıcılara özel paylaşımlar yapılmasına izin veren yenilik, önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacaktır.

Twitter'da yeni dönem: 'Flock' özelliği geliyor
Twitter,Twitter Flock,Twitter güncelleme

Sosyal medya uygulamaları son zamanlarda yeni özelliklerle güncellenmeye başladı. Instagram ve WhatsApp platformlarına durmaksızın yeni özeklikler eklerken, diğer yandan haberleşme uygulaması Twitter da yeni özellikler üzerine çalışmaya başladı.

Geçtiğimiz haftalarda Twitter, profil fotoğraflarına NFT ekleyebilecek yeni bir özelliği piyasaya sürdü. Kısa bir sürenin ardından ''Flock'' isminde başka bir yenilik daha ortaya çıktı.

SEÇİLEN KİŞİLERE ÖZEL PAYLAŞIM YAPILABİLECEK

Popüler haberleşme uygulaması Twitter, sadece seçtiğiniz kişiler tarafından görülebilecek bir özellik üzerine çalışıyor. Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında şirket, sadece istediğiniz kişilerin tweet'lerinizi görebileceği 'güvenilir arkadaşlar' isimli bir özellikten söz etti. Şimdi ise geliştirici ve tersine mühendis Alessandro Paluzzi, söz konusu özelliğin şu anda geliştirme aşamasında olduğu, ayrıca bunun ''Flock'' ismini taşıdığını ortaya çıkardı.

Twitter'da yeni dönem: 'Flock' özelliği geliyor

Paluzzi tarafından sağlanan bilgiye göre Twitter'ın Flock özelliği, listenize 150'ye kadar arkadaş eklemenize izin verecek ve paylaştığınız tweet'ler bu kişilere özel olarak gösterilebilecek. Twitter, listenize eklediğiniz bu arkadaşlara gruba eklendiklerine dair bir bildirim gönderecek. Ancak bildirim ayarlarını düzenlemeniz de yine mümkün olabilecek.

Bu sayede listeye eklediğiniz ya da kaldırdığınız kişilerin bundan haberi olmayacak. Twitter'ın şu anda geliştirme aşamasındaki yeni özelliği, bir diğer sosyal medya devi Instagram'ın çalışma şekline benzer şekilde işleyecek. Bilindiği üzere Instagram'daki hikayeler, dilediğiniz zaman seçtiğiniz yakın arkadaşlara özel şekilde paylaşılabilir. Yani listeye eklemediğiniz diğer kullanıcılar hikayelerinizi görüntüleyemez. Twitter'da yine buna benzer bir özellik üzerine çalışıyor. Lakin şirketin bu özelliği ne zaman piyasaya süreceği bilinmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...